Çin, ABD'li turistlere vizeyi kolaylaştırdı

Çin, ABD'li turistlere vizeyi kolaylaştırdı

Çin'in 1 Ocak'tan itibaren ABD'den gelen turistler için vize başvurularını basitleştireceği açıklandı. Yapılan açıklamada, ABD'deki turistlerin vize başvurusunda bulunurken uçak bileti rezervasyonu, otel rezervasyonu veya davet mektubu sunmalarına gerek kalmayacağı belirtildi. 

Çin, Covid-19 salgını sırasında yaşanan çöküşün ardından ekonomiyi ve turizmi canlandırmak için yeni bir karar aldı.

Washington'daki Çin Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, Çin'in 1 Ocak'tan itibaren ABD'den gelen turistler için vize başvurularını basitleştireceği belirtildi.

Reuters'ta yer alan habere göre, ABD'deki turistler Çin'e vize başvurusunda bulunurken uçak bileti rezervasyonu, otel rezervasyonu veya davet mektubu sunmalarına gerek kalmayacak.

Pekin daha önce Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya ve Malezya pasaportu sahiplerinin 1 Aralık'tan itibaren ülkeyi vizesiz ziyaret etmelerinin önünü açmıştı. Alınan vizesiz ziyaret kararı 12 ay sürecek ve bu süre zarfında bu altı ülkeden gelen turistler 15 güne kadar Çin'i ziyaret edebilecek.

Ülkenin katı Covid-19 kontrol politikaları nedeniyle salgın sırasında ülkeye gelen turist sayısında düşüş yaşanmıştı. Pekin'in bir yıl önce COVID kısıtlamalarını kaldırmasından bu yana Çin'e uluslararası uçuşlar arttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN