Çin istedi, Uygur Türkü aktivist Fas'ta gözaltına alındı

Çin istedi, Uygur Türkü aktivist Fas'ta gözaltına alındı

Uygur Türkü aktivist İdris Hasan, INTERPOL'ün Çin'in talebiyle çıkardığı kırmızı bülten nedeniyle Fas'ta gözaltına alındı. STK'lar İdris Hasan'ın Çin'e iade edilmesinden korkuyor.

Fas polisi, bir Çin vatandaşının kırmızı bülten doğrultusunda 20 Temmuz'da İstanbul'dan Kazablanka'ya uçtuktan sonra havalimanında gözaltına alındığını açıkladı. Yapılan açıklamada, "Terör organizasyonları listesinde bulunan bir örgütün parçası olduğu şüphesiyle hakkında Interpol'ün yayımladığı bir kırmızı bülten bulunuyordu" denildi.

UYGUR TÜRKÜ AKTİVİST ÇIKTI

T24'ün aktardığına göre; Fas polisi, tutuklanan vatandaşın adını açıklamasa da STK'lar, gözaltına alınan vatandaşın Uygur Türkü aktivist İdris Hasan olduğunu tespit etti.

Aktivistler, İdris Hasan'ın tutuklanmasını, Pekin'in siyasi gerekçelerle istediğini savunuyor ve Çin'e iade edilmesinden korkuyor.

Yakınlarına göre 33 yaşındaki Hasan, 2012'den bu yana Türkiye'de yaşıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN