Çin, Uygurların yaşadığı Sincan'ı tatil merkezi olarak pazarlıyor

Çin, Uygurların yaşadığı Sincan'ı tatil merkezi olarak pazarlıyor

Kış Olimpiyatları yaklaşırken Çin, bu ilgiden faydalanarak Uygurların yaşadığı Şincan bölgesini kış sporları merkezi olarak pazarlamaya çalışıyor. Çin'in Uygurlara işkence ve insanlık dışı muamele uygulamakla suçlanması, bölgenin ekonomik potansiyelinden yararlanmak isteyen yabancı şirketleri vazgeçirmiyor.

Çin'in Pekin'de düzenlenecek olan 2022 Kış Olimpiyatları yaklaşırken, hükümetin Uygurların yaşadığı Sincan'ı kış sporları merkezi olarak pazarlama çabalarının arttığı görülüyor.

Resmi medya, çatıları karla kaplı ahşap kulübeler önünden geçen atlı kızakların ve kayakçıların resimleriyle dolu ve tüm bunlar Olimpiyat oyunlarının bir parçası gibi sunuluyor.

ÇİN, BÖLGEYİ TURİZM MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYOR

BBC'nin haberine göre; sosyal medyada etkin bir isim olan Yao da, Çin'in Kış Olimpiyatları'nın yarattığı ilgiyi kullanarak Sincan gibi bölgeleri turizm merkezi haline getirmek için yürüttüğü kampanyanın küçük bir parçası. Yao, bölgeden fotoğraflarını hesabından paylaşıyor.

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, 300 milyon Çinlinin kayak yapmasını sağlamak için bizzat çağrıda bulundu. Ancak bu çağrıya yanıt verenler sadece sosyal medya fenomenleri değil.

Birçok yabancı şirket de Olimpiyat oyunlarını izlemesi beklenen ekonomik canlanmadan pay kapmak için sıraya girdi. Burton Snowboards bunlardan biri.

BURTON, YAPILANLARA RAĞMEN BÖLGEDE İŞ YAPMAK İSTİYOR

Şirketin Çin'deki yan kuruluşunun patronu Craig Smith, BBC'ye yaptığı açıklamada, insan hakları ihlali iddialarına rağmen, bölgede iş yapmaya devam etmek istediklerini söyledi.

Çin'in 2025 yılına kadar dünyanın en büyük kar sporları pazarı haline gelmesi bekleniyor. Çoğu yurt içinden olmak üzere, kar turizmi için Çin'de yılda 55 milyon kişinin seyahat edeceği tahmini yapılıyor. Çin'in aynı zamanda, özellikle de yeni bir şey denemek isteyen maceraseverler için, dünya çapında bir cazibe merkezi olması bekleniyor.

Burton, bu nedenle Çin'deki varlığını gelecek birkaç yıl içinde üç katına çıkarmayı umuyor. Şimdiden Sincan bölgesinin kuzeyindeki Altay'da bir mağazası var. Ancak Craig Smith, işin ikinci sırada olduğunu, kendileri için önce snowboard yapanların geldiğini söyledi.

'KÖTÜ MUAMELE OLABİLİR, BEN BUNU DEĞİŞTİREMEM'

Smith, Batılı ülkelerin Uygurlara yapılan işkence, insanlık dışı ve aşağılayıcı muamelelerle ilgili suçlamaları hakkında, "Biraz olabilir, ama bilmiyorum. Ben politikacı değilim. Bunun herhangi bir yönünü hiç incelemedim" dedi.

Bölgedeki insan hakları ihlalleri ile ilgili haberleri okuduğunu söyleyen Smith, yine de kendini bunlardan ayrı tuttuğunu, çünkü durumu değiştiremeyeceğini söylüyor.

ÇİN: SPORA SİYASET KARIŞTIRIYORSUNUZ

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, kendisini eleştirenleri Kış Olimpiyatları'na siyaset karıştırmakla suçluyor.

Çinli liderler Olimpiyat oyunlarının siyaset üstü olması gerektiğini söylüyor.

Bu ifade, son derece cazip bir pazar olarak gördükleri Çin'deki operasyonlarını genişletmeye veya bu piyasaya girmeye çalışan bazı şirketlerin de durumun nasıl görülmesini istediklerini yansıtıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN