Çin yoğun sise teslim oluyor

Çin yoğun sise teslim oluyor

Çin Meteoroloji Merkezi yoğun sisin kuzeydeki Hebei eyaletinden Şangay'ın güneyine kadar olan bölgeleri '24 saatten fazla kaplayacağı' yönünde uyarıda bulundu. Ülkede 2017'den bu yana sis için ilk defa kırmızı alarm verildi.

Çin'de yoğun sis uyarıları yapılıyor. Meteoroloji Merkezi tarafından yapılan açıklamada, yoğun sisin kuzeydeki Hebei eyaletinden Şangay'ın güneyine kadar olan bölgeleri 24 saatten fazla etkili olacağı belirtildi.

Reuters'ta yer alan habere göre, Meteoroloji Merkezi 2017'den bu yana sis için ilk defa kırmızı alarm verdi.

Flight Master uçuş izleme sitesi Urumçi, Shijiazhuang, Qingdao ve Şanghay'ın da aralarında bulunduğu çeşitli şehirlerde 600'den fazla uçuşta gecikme yaşandığını gösterdi.

Hebei, Shandong, Anhui, Jiangsu ve Şanghay'ın bazı bölgelerinde yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin 200 metrenin, bazı bölgelerde ise 50 metrenin altına düşmesi bekleniyor.

Yetkililer sisin yüksek nem ve zayıf atmosferik difüzyon koşullarından kaynaklandığını belirtti.

Yetkililer bugün halka hava durumu ve trafik uyarılarını takip etmelerini ve dışarıda geçirecekleri zamanı azaltmalarını tavsiye etti. Shandong, Anhui ve Jiangsu'nun bazı bölgelerinde yaşayanların gerekmedikçe dışarı çıkmaktan kaçınmaları gerektiği de belirtildi.

BU YIL ÇOK SAYIDA İKLİM AŞIRILIKLARI MEYDANA GELDİ

Geçtiğimiz hafta, ülkenin büyük bir kısmı, kuzeybatıda 52 dereceyi aşan kavurucu sıcakların ülkeyi kasıp kavurduğu yaz mevsiminin aksine, donma noktasının altındaki sıcaklıklarla rekor yazan bir soğuk hava dalgasıyla sarsıldı.

Fırtınalar Pekin'e rekor yağış ve başka yerlerde de su baskını getirdi. Şanghay'da bazı feribot güzergahları geçici olarak askıya alınırken, otoyolların bazı bölümlerinin yanı sıra konteyner limanına giden köprü de geçici olarak kapatılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN