Çin'den ABD'ye diplomatik bağların 45.yılı tebriği

Çin'den ABD'ye diplomatik bağların 45.yılı tebriği

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ABD Başkanı Joe Biden’a iki ülke arasındaki diplomatik bağların 45'inci yıl dönümüne özel bir mesaj yayımladı. Xi, mesajında ​​her iki ülkenin de 'fırtınaları atlattığını ve genel olarak ilerlediğini' belirterek bu durumun halklarının refahını artırdığını ve dünya barışına katkıda bulunduğunu söyledi.

Çin ile ABD arasındaki diplomatik bağların 45. yıl dönümü dolayısıyla iki lider tebrik alışverişinde bulundu.

Reuters'ta yer alan habere göre, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping mesajında, ​​her iki ülkenin de 'fırtınaları atlattığını ve genel olarak ilerlediğini' belirterek bu durumun halklarının refahını artırdığını ve dünya barışına katkıda bulunduğunu söyledi.

Çin ve ABD’nin bağ kurmasını ikili ilişkiler ve uluslararası ilişkiler tarihi bakımından önemli bir olay olarak nitelendiren Xi, Kasım ayında Biden ile arasında gerçekleşen zirveyi iki ülke arasındaki ilişkilere geleceğe dönük bir vizyon çerçevesinde yön verdiğini söyledi.

Çin-ABD ilişkilerini iki ülke yönetimi ve halkının yararına olacak şekilde yönlendirmeye devam etmek için hazır olduğunu vurgulayan Xi, “İki halkın yararına Çin-ABD ilişkisini yönlendirmeye devam etmek, dünya barışı ve kalkınma amacını desteklemek için Başkan Biden ile çalışmaya hazırım" dedi.

Xi ayrıca Çin'in, stratejik karşılıklı güveni derinleştirmek, değişim ve iş birliğini geliştirmek, ikili bağları geliştirmek, bölgede barış ve istikrarın korunmasına yeni katkılar sağlamak için Kuzey Kore ile çalışmaya istekli olduğunu söyledi.

Xi, dün yaptığı yeni konuşmasında ise Çin'in Tayvan ile 'yeniden birleşmesi'nin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN