Çin'den ABD'ye mesaj: Kararlarımıza şaşırmayın

Çin'den ABD'ye mesaj: Kararlarımıza şaşırmayın

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyareti, ‘beceriksiz siyasi bir maskaralık, kötü niyetli bir provokasyon' olarak nitelendirildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhaoxu, "ABD, Çin’in ilişkilere yönelik aldığı kararlara şaşırmamalı" dedi.

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ma Zhaoxu ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyaretinin, ‘beceriksiz siyasi bir maskaralık, kötü niyetli bir provokasyon’ olduğunu söyledi.

“Çin'in ciddi uyarısını görmezden gelen, Çin'in egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ciddi şekilde ihlal eden Pelosi, Tayvan'ı ziyaret etmekte ısrar etti" diyen Zhaoxu, "ABD, Çin’in ilişkilere yönelik aldığı kararlara şaşırmamalı” dedi.

Çin hangi adımları attı?

Pelosi’nin Tayvan ziyaretinin tek-Çin politikasını ihlal ettiğini savunan Çin, ABD-Çin arasındaki Savunma Politikası Koordinasyon Görüşmeleri (DPCT), Askeri Deniz Danışma Anlaşması (MMCA) gibi toplantıları iptal etmişti.

Öte yandan Çin, yasadışı göçmenler, cezai konularda adli yardımlar, sınır ötesi suçlar, narkotik ve iklim değişikliği konularıyla ilgili iş birliklerini da askıya aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN