Çocukların yemeklerine uyku takviyesi atan kreş çalışanları gözaltında

Çocukların yemeklerine uyku takviyesi atan kreş çalışanları gözaltında

ABD'nin New Hampshire eyaletinde dört kreş çalışanı, çocukların yemeklerine uyku takviyesi melatonin karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Altı ay süren soruşturmanın ardından yapılan açıklamada, kreşin ruhsatsız olduğu ve melatoninun anne-babaların bilgisi olmadan verildiği de ortaya çıktı.

ABD'nin New Hampshire eyaletinde Concord yakınlarında yetkililer, Kasım 2023'te kreşte 'güvenli olmayan uygulamalar' olduğu ihbarını alması üzerine soruşturma başlatmıştı. Altı ay süren soruşturmanın sonunda, çocuklara melatonin verildiği kesinleşti.

Gözaltına alınanlar arasında kreş sahibi 52 yaşındaki Sally Dreckmann, 51 yaşındaki çalışanı Traci Innie ve 23 yaşındaki çalışanları Kaitlin Filardo ve Jessica Foster yer alıyor. Polis, "Çocukların yemeklerine anne-babalarının bilgisi ya da rızası olmadan melatonin eklenmiş" ifadelerini kullandı. Kreşte kaç çocuğa bu şekilde melatonin verildiği ve bunun ne kadar süre böyle devam ettiği henüz bilinmiyor.

Bölge sakinleri, mahallelerinde böyle bir kreş olduğunu bilmediklerini söyledi. Melatonin, uykuya yardımcı olmak için satılan bir takviye ancak çocuklar üzerinde uzun vadede nasıl bir etki gösterdiği yaygın olarak bilinmiyor.

Soruşturmanın sonucunda, kreşin ruhsatsız olduğu da tespit edildi. New Hampshire yasalarına göre, aynı anda üçten fazla çocuğa bakılmadığı sürece eyalette ruhsat almadan kreş işletmek yasal bir uygulama.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN