Davutoğlu'ndan prefabrikteki yangında çocukların hayatını kaybetmesine tepki: Sorumluların peşini bırakmayacağız

Davutoğlu'ndan prefabrikteki yangında çocukların hayatını kaybetmesine tepki: Sorumluların peşini bırakmayacağız

Hatay'ın Samandağ ilçesinde prefabrik evde çıkan yangında anne, bir çocuğunu alıp çıkmayı başarırken, 4 ve 1 yaşlarındaki iki kardeş hayatını kaybetti. Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, yaşanan olaya tepki göstererek "Türkiye, ihmallerden kaynaklı felaketler ile anılan bir ülke olmamalı" dedi. Davutoğlu, iddia edilen ihmalin sebebi olan sorumluların, peşini bırakmayacağın söyledi.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde Kahramanmaraş depremlerinden kurtulan anne ve 3 çocuğunun sığındıkları prefabrik evde yangın çıktı. Yangında anne, bir çocuğunu alıp çıkmayı başarırken, 4 ve 1 yaşlarındaki iki kardeş hayatını kaybetti. Elektrik kablosundan çıktığı değerlendirilen yangınla ilgili inceleme sürerken, ailenin birkaç defa eve elektrik saati takılması için TEDAŞ’ı aradığı ancak cevap verilmediği, elektrik saatinin ise yangından sonra takıldığı iddia edildi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaşanan olaya tepki göstererek "Türkiye, ihmallerden kaynaklı felaketler ile anılan bir ülke olmamalı" dedi. Davutoğlu, "İddia edilen ihmalin sebebi olan sorumluların, peşini bırakmayacağız." dedi.

Davutoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Hatay Samandağ’da yer alan prefabrik bir evde çıkan yangında iki yavrumuzu kaybettik. Yaşanan yangının, ihmal sebebiyle olduğu iddiaları gündeme geliyor. Yetkililere sesleniyorum; Türkiye, ihmallerden kaynaklı felaketler ile anılan bir ülke olmamalı! Daha fazla İsacan ve Doğa gibi yavrularımız, hayatlarından kopmamalı. Depremler için gerekli hazırlıkları yapmadınız. En azından, deprem sonrasına ihmal bırakmayın. Yangında hayatını kaybeden evlatlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. İddia edilen ihmalin sebebi olan sorumluların, peşini bırakmayacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN