Denize kıyısı olmayan ülkelerin hakları ilk kez masada

Denize kıyısı olmayan ülkelerin hakları ilk kez masada

Türkiye başta olmak üzere 42 ülkeden toplam 300 hukukçu ve akademisyenin katıldığı Avrasya Hukuk Kurultaylarının üçüncüsü başladı. Bu yıl ‘Deniz Hukukunda Güncel Gelişmeler’ konusunun masaya yatırıldığı kurultayda Özbekistan, Kazakistan ve Azerbaycan gibi denize kıyısı olmayan ülkelerin denizler üzerindeki hakları dünyada ilk kez masaya yatırıldı.

SALİHA SULTAN/BUDVA

Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Ulusal Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Karan “Denizlerde çok büyük bir kaynak var ve bunlara ulaşmamız, bu kaynakların dünyanın bütün ülkeleri arasında, çevreyi de gözeterek adil olarak paylaştırılması gerekiyor” dedi.

Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri Avukat Necati Ceylan da, kurultaydan adalet ve hak eşitliği ilkelerine uygun olarak uluslararasında barışı tesis edecek, güvenliği sağlayacak ve dostane ilişkileri kuvvetlendirecek çözüm ve tekliflerin ortaya çıkacağından emin olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN