Deprem fırtınasının ardından yeni alarm! Yetkililerden 5 dakika uyarısı

Deprem fırtınasının ardından yeni alarm! Yetkililerden 5 dakika uyarısı

Peş peşe yaşanan binlerce depremin ardından OHAL ilan edilen İzlanda'da Fagradalsfjall yanardağında her an patlama yaşanabileceği endişesiyle yaklaşık 4 bin nüfuslu Grindavik kasabası tahliye edildi. Yetkililer kasabada kişisel eşyalarını almak isteyen halkı sadece gündüz saatlerinde 5 dakika süresince evlerine girmeleri konusunda uyardı.

İzlanda Meteoroloji Ofisi'nin geçtiğimiz pazar günü Reykjanes yarımadasında bulunan Fagradalsfjall yanardağında birkaç gün içinde patlama meydana gelebileceği ve bölgede sismik aktivitenin bulunduğunu duyurmasının ardından bölgede acil durum ilan edildi.

2-002.jpg

Son 72 saatte yaşanan binlerce sarsıntı kaydedilirken depremlerin etkisiyle yollarda devasa çatlaklar oluştu ve binalar hasar gördü. Grindavik kasabası ve çevresinde volkanik patlama riskinin bulunduğunu belirten yetkililer olasılıklara karşı yaklaşık 4 bin kişiyi tahliye etti. Kasabada kişisel eşyalarını almak isteyen halka sadece gündüz saatlerinde 5 dakika süresince evlerine girmelerine izin verildiği açıklandı.34.jpg

ACİL İHTİYAÇLAR İÇİN 5 DAKİKA

Yetkililer tarafından bölge halkından evlerine girmelerine izin verilenlere evcil hayvanları, pasaportları, reçeteli ilaçları ve kişisel belgeleri de dahil olmak üzere yalnızca en önemli eşyalarını almaları söylendi.

Geri dönüş yolculuğunu yapan bölge sakinleri, polis memurları kendileriyle beklerken eşyalarını almaları için beş dakikalık bir süre verildiğini ve kafalarının korkuyla birlikte çok karıştığını söyledi.

'KIYAFETLERİMİ VE TORUNLARIMIN FOTOĞRAFLARINI ALABİLDİM'

Bölge sakinlerinden Solveig Thorbergsdottir EuroNews'e yaptığı açıklamada, "İçeriye girdiğimizde kafamız çok karışıyor. Sadece 5 dakikanız var ve ne alacağınız konusunda hiçbir fikriniz yok. Kıyafetlerimi ve torunlarımın fotoğraflarını alabildim" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN