Dışişleri'nden Şifa Hastanesi'ndeki görüntülerle ilgili açıklama: İsrail’i durdurmak uluslararası camianın görevi

Dışişleri'nden Şifa Hastanesi'ndeki görüntülerle ilgili açıklama: İsrail’i durdurmak uluslararası camianın görevi

İsrail ordusu, saldırıları sonrası tamamen kullanılamaz hale gelen, Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesi'nden geriye kalan, harabe binalar ve ceset dolu sokaklar oldu. Dışişleri Bakanlığı, Şifa Hastanesi’nde çekilen görüntülerle ilgili yaptığı açıklamada, "Şifa Hastanesi'nden gelen görüntüler, İsrail’in Filistin halkını kasıtlı ve sistematik bir şekilde yok etmeyi hedeflediğinin delilidir" denildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 18 Mart'ta başlayan ve 14 gün süren saldırıların ardından İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesi'nin çevresinden çekildiği belirtildi. Şifa Hastanesi'nden geriye harabe binalar ve ceset dolu sokaklar kaldı. Dışişleri Bakanlığı'ndan, Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde çekilen görüntülerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Şifa Hastanesi'nden gelen görüntüler, İsrail’in Filistin halkını kasıtlı ve sistematik bir şekilde yok etmeyi hedeflediğinin delilidir." denildi.

Dışişleri'nin açıklaması şu şekilde:

"Şifa Hastanesi'nden gelen görüntüler, İsrail’in Filistin halkını kasıtlı ve sistematik bir şekilde yok etmeyi hedeflediğinin delilidir. İsrail makamlarının son 6 ayda işlediği suçlar, insanlık tarihi boyunca yaşanmış en büyük barbarlıklar arasında yerini almıştır. Bu suçları işleyen herkes yargılanacak, bu suçlara göz yumanların isimleri tarihe birer kara leke olarak geçecektir."

"İSRAİL’İ DURDURMAK ULUSLARARASI CAMİANIN GÖREVİ"

"İnsanlık vicdanı ile hukuku yok sayan ve küresel barış ve istikrara zarar veren İsrail’i durdurmak uluslararası camianın görevidir. BM Güvenlik Konseyi’nin kabul ettiği son ateşkes kararının ve Uluslararası Adalet Divanı’nın açıkladığı ilave tedbirlerin uygulanmasını teminen gerekli önlemlerin vakit kaybetmeksizin alınması gerekmektedir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN