Duntsova'nın Rusya'daki seçimlerde aday olması engellendi

Duntsova'nın Rusya'daki seçimlerde aday olması engellendi

Rusya Merkez Seçim Komisyonu gelecek yıl yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde Yekaterina Duntsova'nın adaylığını reddetti. Siyasetçinin aday olabilmek için yaptığı başvurudaki 'hatalar' sebebiyle aday olmasının engellendiği söylendi. Duntsova, 15-17 Mart 2024'te yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimlerinde Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı yarışacak 15 isimden biriydi.

Rusya'da 15-17 Mart 2024'te yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimliğinde yeni bir gelişme yaşandı.

Reuters'ta yer alan habere göre, Rusya'da devlet başkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıklayan Yekaterina Duntsova'nın başvurusunu görüşen Merkezi Seçim Komisyonu, oy birliği ile adaylığını reddetme kararı aldı.

Gazeteci ve yerel siyasetçi Yekaterina Duntsova'nın seçimlerde aday olmasının engellendiği açıklandı. Açıklamayı, Duntsova'nın seçim kampanyası ekibi yaptı.

Reuters'ta yer alan habere göre, sosyal medya hesabından açıklama yapan Duntsova'nın kampanya ekibi, siyasetçinin aday olabilmek için yaptığı başvurudaki 'hatalar' sebebiyle aday olmasının engellendiğini söyledi. Duntsova, 15-17 Mart 2024'te yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimlerinde Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı yarışacak 15 isimden biriydi.

Ukrayna'daki savaşı bitirme ve siyasi tutukluları serbest bırakma taahhüdünde bulunan siyasetçinin, barış yanlısıı olması sebebiyle adaylığına izin verilmediği iddia edildi. Kendisini 'barışa' adamış bir kadın siyasetçi olarak tanımlayan Duntsova'nın, ocak sonuna kadar 300 bin imza toplaması gerekiyordu.

Öte yandan kadın örgütü Myagkaya Sila'nın (Yumuşak Güç) açıklamasına göre, Duntsova'nın destekçilerinden biri, aday gösterme etkinliğinden dönüşte Sibirya'daki Krasnoyarsk kentinde gözaltına alınmıştı. Aynı zamanda Myagkaya Sila'nın üyesi olan destekçinin bir polis memuru hakkında 'haksız yere' şikayette bulunmakla suçlandığı belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN