Dünya almak için Türkiye'nin kapısında yatıyor! O ilimizde üretiliyor Fas, Amerika, Arabistan'a satılıyor, tamamen yerli

Dünya almak için Türkiye'nin kapısında yatıyor! O ilimizde üretiliyor Fas, Amerika, Arabistan'a satılıyor, tamamen yerli

O ilimizde üretilen ürünleri almak için, Amerika bile kapımıza geliyor! Fas, Arabistan ve Amerika'ya satılan tamamen yerli o ürün paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

Güçlü sanayisiyle bilinen o ilimizden ihraç ediliyor. Amerika, Fas ve Arabistan'a ihraç edilen ürünler dikkat çekti. Ülkemizde yoğun talep oluşturmasıyla beraber, detaylar açıklandı.

DÜNYA KUPASI'NA HAZIRLIK

Sanayisiyle bilinen Konya'da üretilen ürün, tüm dünyaya ihraç ediliyor. Prefabrik yapı üretim şirketi tarafından hazırlanarak Katar ve Nepal'e kadar uzanıyor Faz'ın Agadir şehrinde de kurulan o yer dikkat çekti. Konya da üretilen ürünün Dünya Kupası'na hazırlandığı paylaşıldı.

9-4.jpg

DÜNYAYA YAYILIYOR

Konya'da üretimi yapılan uçaklar tüm dünyaya ihraç oluyor. Sezgin Dış Ticaret ve Fabrikonya Prefabrik uçaklar kafeye dönüştürüldü. Dünyanın dört bir yanında gönderilen uçak kafelerin parçaları Kuzey Afrika, Fas Katar ve Nepal şehirlerinde beğeni topluyor.

Firma sahibi Ali Sezgin, prefabrik imalatı ve dış ticaret alanında kritik öneme sahip projelerde anlaşma sağladıklarını belirtti. Fabrikonya ve Sezgin Dış Ticaret'in iş birliğinde üretilen uçaklar, Fas'ın Agadir şehrinde, deniz seviyesinin yaklaşık olarak 670 metre üzerindeki bir tepeye monte edildi. Bölge halkı tarafından yüksek beğeni alan uçak kafeler dünyaya yayılıyor.

9-1.jpg

20 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE

Projenin maliyeti yaklaşık olarak 20 milyon doları buluyor. Temmuz ayında teleferik 1. Etap açılışı yapıldı. Hizmetle beraber yaz aylarında aquaparklar ve havuzlarla beraber 2 adet uçak restoranı Fas Agadir'de hizmete başlayacak.

Dünya Kupası'nın oynacağı bölgelerden olan FAS'ın yanı sıra güney Amerika ve Arap ülkelerinden de talep geldi. Çalışmalara hızla devam edeceğini söyleyen Ali Sezgin, "Özellikle prefabrik ve hafif çelik yapılar geçici ve hızlı konaklamalarda dünya kupası için en önemli tercih sebebi oldu. Biz de bu fırsatı Konyamıza ihracat dolayısı ile döviz getirisine çeviriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN