Dünyanın bir zamanlardaki canavarlarıydı! Türünün tek örneği nihayet bulundu: Yıllardır aranıyordu! Kafası 2 metre uzunluğunda

Dünyanın bir zamanlardaki canavarlarıydı! Türünün tek örneği nihayet bulundu: Yıllardır aranıyordu! Kafası 2 metre uzunluğunda

Dünyaya bir zamanlar onlar hakimdi! Özellikle okyanuslarda resmen terör estiriyorlardı! Yıllardır aranan canavar nihayet bulundu! Türünün tek örneği olarak biliniyor! 130 dişe sahip ve kafası sadece 2 metre uzunlukta...

İngiltere kıyılarında keşfedilen devasa bir deniz canavarının kafatası, bilim dünyasında heyecan yaratıyor. Araştırmacılar, kalıntının türünün tek örneği olduğunu açıklarken, Pliosaur adı verilen bu vahşi deniz hayvanının yaklaşık 150 milyon yıl önce Dünya'da dolaştığı düşünülüyor.

BOYU 14 METREYE ULAŞIYOR

pliosaur-1-001.webp

Doğanın bu devasa gücünün varlığına dair uzun süredir bilgi sahibi olan bilim insanları, bu kez bulunan kafatasının, bugüne kadar bulunan en iyi korunmuş fosillerden biri olduğunu belirtiyor. Kafatası, yaklaşık iki metre uzunluğunda ve çoğu insanın boyundan daha uzun. Bu deniz canavarının boyu ise tahmini olarak 14 metreye kadar ulaşıyor.

130 ADET DİŞE SAHİP

pliosaur-2-001.webp

Deniz canavarının etkileyici özellikleri arasında, tek bir ısırıkta avını öldürebilecek yaklaşık 130 diş bulunuyor. Bu fosil, Pliosaur'un devasa boyutunu ve avlanma yeteneklerini daha yakından anlamamıza yardımcı olacak benzersiz bir örneği temsil ediyor.

DİNOZORUN KAFATASI TESADÜFEN BULUNDU

pliosaur-3-001.webp

Deniz canavarı kafatası, bilim dünyasında tesadüfi bir keşifle ortaya çıktı. İki arkadaş, İngiltere'nin pitoresk Jurassic Sahili'nin sahillerinde yürürken, dinozorun burnunun çakılların arasına gömülü ucunu fark etti. Haber verilmesi üzerine bilim insanları devasa fosili çıkardı ve uzun çalışmaların ardından detaylı bir inceleme başlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN