Dünyanın en büyük ülkelerinden biri ismini 'bharat' yapıyor! Bütün dünya şaşkın

Dünyanın en büyük ülkelerinden biri ismini 'bharat' yapıyor! Bütün dünya şaşkın

Dünyanın gündemine oturan olayda ülke isminin değiştiği görüldü. En büyük ülkelerden birisi olan o ülkenin yeni ismi isme Bhrat olacağı iddia ediliyor. O ülkeye gönderilen davetiyede yazan isim dünyanın dikkatini çekmeyi başardı. İşte tüm detaylar...

FATİH YÜKSEL

Hindistan'da, ülkenin isminin değiştirilmesi konusu gündemi sallamaya devam ediyor. İngilizce'de "India" olarak bilinen ülkenin ismi, "Bharat" olarak değiştirileceği iddiaları ülke genelinde yoğun bir tartışma konusu haline geldi.

Bu isim tartışmasının körükleyicisi, 9-10 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan G-20 Zirvesi'ne gönderilen bir davetiye oldu. İngilizce olarak gönderilen bu davetiyede, Hindistan'ın İngilizce adı "India" yerine "Bharat" ismi kullanıldı.

Yerel medya organlarının hükümet yetkililerine dayandırdığı haberlerde, ülkenin resmi adının değiştirileceği iddia edildi. Aslında "Bharat," Hindistan'ın anayasasında bile yer alan resmi isimlerden biri olarak bilinmektedir.

Ancak son yıllarda Hindistan Başbakanı Narendra Modi hükümeti, ülkenin İngiliz sömürge dönemine ait izlerini kültürel olarak silmeyi amaçlamaktadır. Kendisi de sıklıkla "Bharat" ismini tercih eden Modi, ülkenin pek çok yol ve sokağının İngiliz sömürge dönemine ait isimlerini değiştirmiş durumdadır.

Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, ülke isminin değiştirilip değiştirilmeyeceği konusu, Hindistan'ın gelecekteki yönelimleri açısından merakla beklenen bir gelişme olarak gündemdeki yerini koruyor.

a08f3be67533c6b15222dd2f3e8eb8e97ba7b908.jpg

BHARAT NEDİR?

"Bharat," Hindistan'ın Sanskritçe ismidir ve ülkenin geleneksel ve kültürel kimliğine derinlemesine bir gönderme yapmaktadır. Bu isim, ülkenin tarihine, halkına ve değerlerine vurgu yaparak, Hindistan'ın ulusal kimliğini daha fazla öne çıkarmayı amaçlamaktadır. Baharat kelimesi Hindistanlıların kendi ülkelerine verdikleri Bharat sözcüğünden köken almaktadır. Yani baharatın ana vatanı adını yaşamımıza tat katan bu baharlara da vermiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN