Dünyanın en büyük yılanı Amazon anakondasının yeni türü keşfedildi

Dünyanın en büyük yılanı Amazon anakondasının yeni türü keşfedildi

Amazon'daki araştırmacılar, Ekvador'un yağmur ormanlarında dünyanın en büyük yılan türünü keşfettiler. Avustralyalı Biyoloji Profesörü Fry yeni "yeşil anakondanın" görünüş olarak diğer anakondalara benzediğini ancak yüzde 5.5'lik genetik farklılığa sahip olduğunu ifade etti.

Amazon'daki araştırmacılar, Ekvador'un yağmur ormanlarında dünyanın en büyük yılan türünü keşfettiler.

Vahşi doğada yalnızca bir yeşil anakonda türünün, Eunectes murinus'un bulunduğu düşünülüyordu, ancak bu ay Diversity adlı bilimsel dergi, yeni "kuzey yeşil anakondanın" farklı yeni bir türe, Eunectes akiyama'ya ait olduğunu ortaya çıkardı.

Reuters’ta yer alan habere göre Araştırmacı Bryan G. Fry, "Bizim yapmak istediğimiz, Ekvador'daki Yasunileri rahatsız eden petrol sızıntılarının ne tür zararlar verdiğine dair gösterge olarak anakondaları kullanmaktı, çünkü petrol çıkarma kesinlikle kontrolden çıktı" dedi

Neredeyse 20 yıldır Güney Amerika'da bulunan anakonda türlerini araştıran Queensland Üniversitesi'nden Avustralyalı Biyoloji Profesörü Fry, Reuters'e bu keşfin iki türün yaklaşık 10 milyon yıl önce birbirinden ayrıldığını göstermelerine olanak sağladığını söyledi. "Fakat gerçekten şaşırtıcı olan kısım, bu genetik ve uzun süreli farklılıklara rağmen iki hayvanın tamamen aynı olmasıydı" dedi.

YEŞİL ANAKONDALAR ARASINDA YÜZDE 5.5'LİK FARK VAR

Yeşil anakonda yılanları görsel olarak birbirine çok benzese de yüzde 5,5 oranında genetik farklılık bulunması bilim adamlarını şaşırttı. Fry, "Bu, özellikle şempanzelerden yalnızca yüzde 2 farklı olduğumuz bağlamına koyarsak, bu inanılmaz miktarda bir genetik farklılıktır" dedi.

Fry, anakondaların bölgenin ekolojik sağlığı ve bölgedeki petrol sızıntısının insan sağlığı üzerindeki potansiyel etkileri açısından inanılmaz derecede yararlı bilgi kaynakları olduğunu söyledi.

Ekvador'un bazı bölgelerinde inceledikleri bazı yılanların petrol sızıntısı nedeniyle aşırı derecede kirlendiğini ve anakondalar ile arapaima balıklarının büyük miktarda petrokimyasal metal biriktirdiğini ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN