Dünyanın en eski piramidi ortaya çıktı! Mısır'dan bile daha eski... M.Ö. 25.000'e dayanıyor

Dünyanın en eski piramidi ortaya çıktı! Mısır'dan bile daha eski... M.Ö. 25.000'e dayanıyor

Dünyanın en eski piramidi olma özelliğini taşıyor! Toprağın altından çıktı! Mısır'daki piramitlerden bile daha eski! Piramidin ilk izleri M.Ö. 25.000'e dayanıyor...

Mısır çölündeki piramitlerin gölgesinde kalmış ancak tarihi zenginliğiyle dikkat çeken Gunung Padang, Endonezya'nın Java adasında yeni keşfedilen bir megalitik alana ev sahipliği yapıyor. Bilim insanları, bu bölgede yapılan son araştırmaların, dünyanın en eski piramitine dair heyecan verici bir gerçeği gün yüzüne çıkardıklarını belirtti.

UZAKTAN BAKILINCA DOĞAL BİR TEPE GİBİ GÖRÜNÜYOR

gunung-padang.webp

Java adasının zirvesinde bulunan Gunung Padang, adeta bir zaman kapsülü gibi. Arkeologlar, jeofizikçiler ve jeologlardan oluşan disiplinlerarası bir ekip, bu antik alanı detaylı bir şekilde inceleyerek, Gunung Padang'ın sıradışı özelliklerini günışığına çıkardı. Yapılan kazılar, bölgenin binlerce yıl önce meydana gelen olaylarla sarılmış, gömülü bir piramit benzeri yapıya ev sahipliği yaptığını gösteriyor.

TARİHİ M.Ö. 25.000 YILINA DAYANIYOR

gunung-padang1.webp

Gunung Padang'ın tarihçesi, M.Ö. 25.000 ila 14.000 yılları arasında doğal bir lav tepesinin özenle şekillendirilmesiyle başlıyor. Bu ilk aşama, bölgenin bin yıl boyunca terk edilmesiyle son buluyor. Ancak ilginç olan, Gunung Padang'ın kasıtlı olarak gömüldüğü ve daha sonraki iki inşaat aşamasında kaya yapı katmanları eklenerek tekrar inşa edildiği. Araştırmacılar, bu evrelerin M.Ö. 2000 ile 1100 yılları arasında tamamlandığını tahmin ediyorlar.

Yapılan çalışma, Gunung Padang'ın sadece bir mezarlık veya dini alan olmadığını, aynı zamanda karmaşık, çok katmanlı ve kapsamlı antik bir yapıya sahip olduğunu ortaya koyuyor. Fotoğraflarda görülen kesilmiş kayalar ve aralarında özenle düzenlenmiş katmanlar, bu yapıyı daha da gizemli kılıyor.

TAM 16.000 YAŞINDA

gunung-padang.jpg​​​​​​​

Gunung Padang üzerinde yapılan araştırmalarda, piramidin içinde muhtemelen gizli bir odaya işaret eden büyük bir boşluk keşfedildi. Ayrıca, araştırmacıların "Kujang Taşı" olarak adlandırdığı benzersiz bir taş eser de gün yüzüne çıkarıldı.

Guinness Dünya Rekorları'na göre, dünyanın en eski piramidi unvanını Mısır'ın Saqqara kentindeki Djoser Basamaklı Piramidi ve Caral, Peru'daki Caral Piramitleri paylaşıyor. Ancak Gunung Padang'ın tarihi, yapılan radyokarbon tarihlemesiyle MÖ 25.000 ila 14.000 yılları arasına dayanıyor. Bu, en az 16.000 yaşında olduğu anlamına geliyor ve dünya tarihine yeni bir perspektif getiriyor.

GÖBEKLİTEPE ÖRNEĞİNE ATIFTA BULUNDU

gobeklitepe-nerede.webp

Araştırmanın baş yazarlarından Danny Hilman Natawidjaja, bu devasa yaş farkının şaşırtıcı olduğunu belirtirken, aynı zamanda Gunung Padang'ın tek benzeri olmadığını vurguladı. M.Ö. 9600 yılında yapılan Göbeklitepe örneğine atıfta bulunan Natawidjaja, Gunung Padang'ın insanlık tarihini sorgulatan ender yapıtlardan biri olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN