Dünyanın en kısa uçuşunun ne kadar sürdüğünü hiç düşündünüz mü? Tahmininizden çok daha az: 10 dakikadan daha kısa

Dünyanın en kısa uçuşunun ne kadar sürdüğünü hiç düşündünüz mü? Tahmininizden çok daha az: 10 dakikadan daha kısa

Her gün binlerce uçak havalanırken hiç en kısa uçuşun ne kadar sürdüğünü merak ettiniz mi? Öğrenince çok şaşıracaksınız. Aklınıza gelen en kısa süreden bile kısa olabilir! 10 dakikadan daha kısa...

Havacılık endüstrisinde çevreye duyarlılık artarken, birçok ülke kısa mesafe uçuşlarını yasaklayarak hava taşımacılığının çevresel etkilerini azaltmayı hedefliyor.

DÜNYANIN EN KISA UÇUŞU NE KADAR SÜRÜYOR?

Uçaklar neden eğri çizerek uçar? | ENUYGUN

Genellikle uçuşlar saatlerce sürebilirken, bazı rotalar beklenmedik şekilde kısa olabilir. İskoçya'nın Orkney Adaları'nda bulunan Westray ile Papa Westray adaları arasındaki uçuş, dünyanın en kısa uçuşu olarak biliniyor. Bu uçuş, sadece 47 saniye sürüyor ve yolcuları iki adanın arasında hızlıca taşıyor.

Dünyanın en kısa uçuşu, sadece 2.7 kilometrelik bir mesafeyi kapsıyor.

Çevreye duyarlılık giderek önem kazanırken, birçok ülke kısa mesafe uçuşlarını sınırlamaya veya yasaklamaya yönelik adımlar atıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN