Dünyanın en uzun baget ekmeği rekoru kırıldı! Uzunluğu tam 140 metre! Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Dünyanın en uzun baget ekmeği rekoru kırıldı! Uzunluğu tam 140 metre! Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Dünyanın en uzun baget ekmeği rekoru kırıldı! Uzunluğu tam 140 metre! Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırdı...

Paris'in yakınlarındaki Suernes kentinde düzenlenen bir etkinlikte, Fransız fırıncılar tarafından "dünyanın en uzun bageti" pişirildi. Ülkenin geleneksel baget ekmeğinin yapımına bir gece önceden başlayan fırıncılar, 140,53 metrelik bir baget hazırlayarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Bageti pişiren fırıncılardan Anthony Arrigault, "Rekoru kırdığımız ve bunu Fransa'da gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı. Bu olay, Fransa'nın ekmek kültürünün ve fırıncılık geleneğinin bir simgesi olarak ön plana çıkıyor.

ekmek.jpg

Etkinlikte pişirilen devasa bagetin bir kısmı dilimlenerek halka ikram edilirken, geri kalanı ise evsizlere dağıtıldı. Bu sosyal sorumluluk projesiyle birlikte, etkinlik sadece rekor kırmakla kalmayıp, aynı zamanda toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygularını da ön plana çıkardı.

EN SON 2019 YILINDA REKOR KIRILMIŞTI

Öte yandan, bir önceki "dünyanın en uzun bageti" rekoru 2019 yılında, 132,62 metrelik bir baget ile İtalya'da kırılmıştı. Ancak Fransız fırıncılar bu kez bu rekoru geçerek, dünyanın en uzun bageti unvanını ellerine aldılar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN