Dünyanın en yaşlı yapışık ikizleri hayata veda etti

Dünyanın en yaşlı yapışık ikizleri hayata veda etti

Lori ve George Schappell, Pennsylvania Üniversitesi Hastanesi'nde 62 yaşında vefat ederek, dünyanın en yaşlı yapışık ikizleri olma unvanını geride bıraktı. Ölüm nedenleri ise açıklanmadı.

Doktorların en iyi ihtimalle 30 yaşına kadar yaşayabileceklerini söylediği ikizler, hayata meydan okudu. Kafatasları kısmen kaynaşmış olan ve beyinlerinin yüzde 30'unu paylaşan kardeşler, 62 yaşında hayatını kaybetti.

Kardeşler, 2015 yılında 53 yaşında hayata veda eden Masha ve Dasha Krivoshlyapova'nın rekorunu kırarak dünyanın en yaşlı kadın yapışık ikizleri oldular.

Guinness Dünya Rekorları, yaşayan en yaşlı yapışık ikizler Lori ve George Schappell'in ölüm haberini duyduğunda büyük bir üzüntü yaşadı.

Lori'nin vücudu sağlıklıyken, George'un omurgayı oluşturan kemiklerin omuriliği tamamen örtülmemiş olduğu ve omurilik ile kayıt sinirlerinin açıkta kaldığı "spina bifida" olarak adlandırılan bir durum nedeniyle yürüyemediği biliniyordu. Bu durum, George'un hayatı boyunca Lori'nin ittiği tekerlekli sandalyeyi kullanarak birlikte dolaşmasına sebep oldu.

18 Eylül 1961'de Pensilvanya'da doğan bu kardeşler, hayatları boyunca ayrılmak gibi bir düşünceleri olmadığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN