Dünyanın gündemine oturan fotoğrafın aktörleri konuştu: Uçuyormuş gibi hissediyor

Dünyanın gündemine oturan fotoğrafın aktörleri konuştu: Uçuyormuş gibi hissediyor

Geçtiğimiz yıl Türkiye-Suriye sınırında çekilen, Suriyeli baba Munzir el-Nazzal ile uzuvları olmadan doğan oğlu Mustafa'nın fotoğrafı uluslararası kamuoyunun gündemine oturmuştu. Suriye'deki savaşta bacağını kaybeden baba ilk kez konuştu.

Fotoğrafçı Mehmet Aslan’ın çektiği fotoğraf dünyayı etkilemişti. Türkiye-Suriye sınırında çekilen fotoğrafın ardından baba, İtalya'ya ulaştıktan sonra ilk kez konuştu.

Savaşta bacağını kaybeden Munzir el-Nazzal, uzuvları olmadan dünyaya gelen oğlu Mustafa’yı havalara atarken çekilmiş olan fotoğraf, bütün dünyanın gözünü savaşa çevirirken ödül de almıştı.

"HAYATIN ZORLUĞU"

Siena Uluslararası Fotoğraf Ödülü’nde yılın fotoğrafı seçilen bu kareye 'Hayatın Zorluğu' adı verildi. Öte yandan fotoğraf Siena’daki yetkilileri harekete geçirdi. Munzir ve ailesini İtalya’ya getirmek için Türk makamlarla iletişime geçen İtalyan kilisesi ve İtalyan yetkilier, geçen haftalarda istediklerini elde etti. Munzir ve ailesi İtalya’ya ulaştıktan sonra İngiliz The Guardian gazetesine konuştu.

dunyayi-etkileyen-fotografin-aktorleri-konustu-0-kskpgepz.jpg

"OĞLUM UÇUYORMUŞ GİBİ HİSSEDİYOR"

Munzir, “İtalyan insanlarına ve kiliseye bize yaptıkları için ne kadar teşekkür etsem azdır. Geçen 11 yılda hiçbir ülke bize yardım etmedi ve bunu unutmayacağız” dedi. Munzir, “Geçen yıl 6 Ocak’ta Aslan fotoğraf çektiği sırada onu fark etmemiştim bile. Her gün yaptığım gibi Mustafa ile oynuyordum. Oğlum havaya atılmayı seviyor çünkü ona fiziksel olarak özgürlük hissi veriyor ve uçuyormuş gibi hissediyor” dedi.

İtalyan halkının kendilerine destek verdiğini dile getiren Munzir, Toskana kırsallarında yaşamlarına devam etmekten dolayı memnun olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN