Sienna 2021 Yılın Fotoğrafı Ödülü Türk sanatçıya verildi

Sienna 2021 Yılın Fotoğrafı Ödülü Türk sanatçıya verildi

Türk fotoğraf sanatçısı Mehmet Aslan’ın eseri dünyanın en prestijli fotoğraf yarışmalarından Sienna Photo Awards'ta ‘2021 Yılın Fotoğrafı Ödülü’ne layık görüldü.

SALİHA SULTAN

Dünyanın en prestijli fotoğraf yarışmalarından biri olan Sienna Photo Awards'ta 2021 Yılın Fotoğrafı Ödülü, Hardship of Life (Hayatın Zorluğu) adlı fotoğrafıyla Hatay'lı fotoğrafçı Mehmet Aslan'ın oldu. Aslan ödülü sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımla duyurdu: “Dünyanın en prestijli fotoğraf festivallerinden olan Siena International Photo Awards sonuçları açıklandı. 163 ülkeden katılım gerçekleşti ve fotoğrafım Siena Yılın Fotoğrafına layık görüldü. Bu ödül benim için gurur kaynağı oldu.”

11 farklı kategoride 163 ülkeden fotoğrafçının katılım gösterdiği yarışmada kazanan isimler ödüllerini Siena İtalya'da düzenlenecek ödül töreninde alacak. Sanatçıların eserleri en az bir ay sürecek, adını John Lennon’ın ‘İmagine’ şarkısından alan ‘Hayal Et Tüm İnsanların Tüm Dünyayı Paylaştığını’ (İmagine all the People, Sharing all the World) başlıklı sergide de sanaseverlerle buluşacak. sergilenecek.

SURİYELİ BİR BABA VE OĞULUN HİKAYESİ

Aslan’ın ‘Siena Yılın Fotoğrafı’ ödülüne layık görülen çalışmasının hikayesi ise şöyle:

hardship.jpg

Fotoğrafta görülen küçük çocuğun babası Münzir, Suriye İdlib'te, bir pazarın içinde gezerken düşen bir bombanın etkisiyle sağ bacağını kaybetmiş. Oğlu Mustafa, hamileyken sinir gazını soluyan annesinin gördüğü bir tedavinin etkisiyle doğuştan uzuvları olmadan dünyaya gözlerini açmış. Küçük Mustafa'nın hayatını sürdürebilmesi içinse gelecekte şuan Türkiye'de bulunmayan elektrikli protezlere ihtiyacı var…

mehmet-aslan.jpgMehmet Aslan

FOTOĞRAF SANATÇISI MEHMET ASLAN

Mehmet Aslan 19 Eylül’de Hatay’ın Antakya şehrinde dünyaya geldi. Fotoğraf hayatına 2006’da başladı. Suretialem Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği ve Sille Sanat Sarayı üyesi. Fotoğrafları bazı dijital ortamlarda ve dergilerde yer aldı. Yerli ve Uluslararası ödüller aldı. 2016 yılında AFIAP (The International Federation of Photographic Art (FIAP)) unvanını aldı. Genellikle insan hikayeleri üzerine fotoğraf çekmektedir.

Sanatçının çalışmalarını ‘mehmet-aslan.net’ internet adresinden takip edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN