Ekvador’da çetelere büyük operasyon: 329 gözaltı

Ekvador’da çetelere büyük operasyon: 329 gözaltı

Ekvador’da Los Choneros çetesinin lideri “Fito” lakaplı Jose Adolfo Macias Villamar’ın Guayaquil’deki cezaevinden kaçmasının ardından başlayan ayaklanmalar devam ediyor. Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa 22 çeteyi 'terör örgütü' olarak nitelendirerek, ülke genelinde çetelere yönelik düzenlenen operasyonlarda 329 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da Los Choneros çetesinin lideri “Fito” lakaplı Jose Adolfo Macias Villamar’ın Guayaquil’deki La Regional cezaevinden kaçmasının ardından ülkede başlayan kaos sürüyor.

Tass haber ajansında yer alan bilgilere göre, bir askeri kaynak "61 farklı kalibre, 418 tur mühimmat, 24 patlayıcı cihazı, 329 teröristi tutukladık. Kırk bir kişiyi esaretten kurtardık. Beş teröristi ortadan kaldırdık" açıklamasında bulundu. Askeri yetkili, üç silahlı suç çetesiyle yaşanan çatışmaların ardından güvenlik güçlerinin kaçan 28 mahkumu hapishanelere iade ettiğini belirtti.

Silahlı Kuvvetler Komutanı Jaime Vela ise olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının başlamasından bu yana ülke genelinde çetelere yönelik operasyonlarda çoğu Los Choneros, Los Lobos ve Los Tiguerones çetelerinden olmak üzere 329 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa yaptığı konuşmada, gardiyanları rehin alan uyuşturucu çeteleriyle "savaş halinde" olduklarını ifade etti. 22 çeteyi “terör örgütü” olarak nitelendiren Noboa, “Savaştayız ve bu terör örgütleri karşısında teslim olamayız” dedi.

Silahlı Kuvvetlerin Ortak Komuta Başkanı Jaime Vela Eraso, isyanların yaşandığı cezaevlerinde herhangi bir rehinenin öldürülmediğini sözlerine ekledi. Resmi rakamlara göre Ekvador hapishanelerinde en az 139 kişi silahlı çeteler tarafından rehin tutuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN