Endonezya'daki Ibu Yanardağı'nda patlama: 5 kilometreye kadar çıktı

Endonezya'daki Ibu Yanardağı'nda patlama: 5 kilometreye kadar çıktı

Endonezya'nın Kuzey Maluku eyaletinde bulunan Ibu Yanardağı, patlama sonrasında kül ve duman püskürttü. Patlama sırasında yanardağ, yaklaşık 5 dakika boyunca 5 kilometre yüksekliğe kül ve duman yaydı.

Endonezya'nın Kuzey Maluku eyaletinde bulunan Ibu Yanardağı'nda bir patlama meydana geldi. Patlama sonucunda yanardağ, yaklaşık 5 dakika boyunca 5 kilometre yüksekliğe kül ve duman püskürttü. Volkanoloji ve Jeolojik Tehlikeleri Azaltma Merkezi Başkanı Hendra Gunawan, patlamanın ardından volkanik sarsıntıların hala devam ettiğini ve bu durumun gelecekte yeni bir patlama potansiyeli yarattığını belirtti.

Yetkililer, bölge sakinlerine ve turistlere yanardağ kraterinin 5 kilometre yakınında bulunmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Ancak şu ana kadar bir tahliye emri verilmedi.

Geçtiğimiz hafta cuma günü de benzer bir patlamanın yaşandığı bölgede, alarm seviyesi 2'den 3'e yükseltilmişti. Bunun üzerine bölgede barınma merkezleri oluşturulurken, henüz resmi bir tahliye emri verilmedi.

Ibu Yanardağı, Halmahera Adası'nın kuzeybatı kıyısında bulunuyor ve 1,325 metre yüksekliğe sahip. Endonezya'da yaklaşık 270 milyon nüfusuna sahipken, ülkede 120 aktif yanardağ bulunuyor. Bu patlama, ülkedeki volkanik aktivitenin sürekli bir tehdit olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN