Enkaz altındaki depremzedeleri sıçanlar bulacak

Enkaz altındaki  depremzedeleri  sıçanlar bulacak

Belçikalı sivil toplum kuruluşu APOPO, deprem sonrası enkaz altındaki kişileri bulmaları için sıçanları eğitiyor. Yüksek teknoloji ile donatılmış sırt çantaları ile donatılan hayvanlar, girilmesi zor alanlarda canlı olup olmadığını anında bildirecek.

Yaklaşık 10 yıldan bu yana kara mayınlarını ve tüberkülozu tespit etmek için köpekleri ve fareleri eğiten Belçikalı kuruluş, şimdi de sıçanların, deprem ve benzeri felaketlerin kurbanlarını bulması için çalışmalara başladı. Belçika medyasında yer alan habere göre, sıçanlara yüksek teknoloji ile donatılmış bir yelek giydirilecek.

Enkaz altına salınan hayvanlar, burada kurbanı bulduktan sonra yeleklerinde bulunan, sinyali etkinleştirici düğmeyi açacak. Daha sonra dışarı çıkan sıçanlar, yiyeceklerle ödüllendirilecek. Belçikalı örgüt, uzun süredir Doğu Afrika ülkesi Tanzanya’da kara mayınları ve tüberküloz hastalığını tespit etmek için köpekleri ve kemirgenleri eğitiyor.-

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN