Ermenistan 'DAVARO' marka SİHA'sını tanıttı, sosyal medyada alay konusu oldu

Ermenistan 'DAVARO' marka SİHA'sını tanıttı, sosyal medyada alay konusu oldu

Ermeni savunma şirketi DAVARO, yeni SİHA'larını tanıttı. SİHA'ların 'keşif ve saldırı' amaçlı olduğu kaydedildi.

Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ile Ermenistan arasında 2020'de çıkan savaş, kısa sürede Azerbaycanlı güçlerin kesin zaferiyle sonuçlandı. Bütün dünyanın yakından izlediği savaşta Türkiye'nin Azerbaycan'a sattığı Silahlı İnsansız Hava Araçları'nın (SİHA) belirleyici rol oynadığına da kesin gözle bakılıyor.

davaro-2.jpgFotoğraf: Hayk Manukyan / ARMENPRESS

Ermenistanlı savunma şirketi DAVARO, bu gelişmeden hareketle SİHA üretimine başlayacaklarını duyurmuştu. DAVARO, ArmHighTech – 2022 fuarında söz konusu SİHA'larını tanıttı.

UKRAYNA'DA DA SİHA'LAR KULLANILIYOR

Savaş sanayisinde bir devrim olarak nitelendirilen SİHA'ların üretiminde dünyada önemli bir yerde bulunan Türkiye, Ukrayna'ya sattığı silahlarla da gündeme gelmişti.

Rusya'nın işgal girişimi sırasında aktif olarak kullanılan SİHA'lar, savaşın seyrinde önemli bir yer ediniyor.

DAVARO markasının adı, sosyal medyada kullanıcıların alay konusu oldu.

Fotoğraflar kaynakları: ARMENPRESS'ten Hayk Manukyan'ın çektiği fotoğraflar 'Armenian Military Portal'ın VK hesabından alınmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN