Eurovision yarışmacılarından Gazze için ateşkes çağrısı: "Mazlumların sesi olmalıyız"

Eurovision yarışmacılarından Gazze için ateşkes çağrısı: "Mazlumların sesi olmalıyız"

Eurovision yarışmasına katılacak 10 ülkenin müzisyenleri, İsrail tarafından 32 binden fazla sivilin katledildiği Gazze'de acil ve sürdürülebilir bir ateşkes için ortak bir çağrıda bulunarak, uluslararası toplumun dikkatini bölgedeki duruma çekti.

Bu yıl İsveç'in Malmö kentinde düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması, sadece müzikal bir etkinlik olmanın ötesine geçerek, dünyanın dört bir yanından sanatçıların Gazze'de yaşananlara karşı ortak bir duruş sergilediği bir platforma dönüştü. Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu temsil edecek müzisyenler, sosyal medya üzerinden yayınladıkları ortak açıklama ile Gazze'deki durum karşısında sessiz kalmayacaklarını ifade ettiler.

"MAZLUMLARLA DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIYIZ"

Sanatçılar, "Bizim için mazlumlarla dayanışma içinde olmak, barış, acil ve sürdürülebilir ateşkes ve tüm esirlerin serbest bırakılmasıyla ilgili içten dileklerimizi iletmek çok önemli." diyerek, dünyanın dört bir yanından insanları Gazze'deki duruma karşı duyarlı olmaya ve harekete geçmeye çağırıyorlar.

EUROVİSİON'DA İSRAİL TEPKİSİ

Öte yandan, Gazze'ye yönelik saldırıların ardından İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan menedilmesi yönünde Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden çağrılar yükseldi. İspanya, İsveç ve İzlanda gibi ülkelerden sanatçılar ve siyasi figürler, İsrail'in yarışmaya katılımının engellenmesi gerektiğini belirterek, barış ve adaletin sağlanması için uluslararası topluma çağrıda bulundular.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN