Filipinler'de kutsal cuma ayini: 12 kişi kendisini çarmıha gerecek

Filipinler'de kutsal cuma ayini: 12 kişi kendisini çarmıha gerecek

Filipinler'in Pampanga eyaletinde Katolik Kilisesi'ne bağlı ekole mensup üyeler tarafından düzenlenecek ‘kutsal cuma ayini’nde 12 kişinin kendisini çarmıha germesi bekleniyor.

Filipinler başkenti Manila'nın kuzeyindeki San Pedro Cutued kasabasında koronavirüs salgını nedeniyle üç yıl ara verilen geleneksel ayin, bu yıl 12 kişinin kendisini çarmıha germesiyle sürdürülecek.

BAMBU ÇUBUKLARIYLA GÜNAH ÇIKARMA

Bu yıl yerli ve yabancı 30 bini aşkın kişinin katılması beklendiği ayinde çarmıha germe ritüeli dışında, tövbe etmek isteyen Hristiyan ziyaretçiler, yalın ayak ve yarı çıplak şekilde kasaba merkezinden ayinin yapıldığı yere yürüyüp sırtlarına bambu çubuklarıyla vurarak günah çıkartacak.

Filipinler'deki Katolik Kilisesi liderleri, ülkedeki Katoliklere özgü ritüellerin vücuda zarar verdiği için terk edilmesi gerektiğini belirtti. Açıklamada, bu ritüeller yerine "kan bağışı" gibi hayır işlerine yapılması tavsiyesinde bulunuldu.

‘KANLI RİTÜELLER YÜZÜNDEN…’

Ülkedeki ünlü bir Katolik papaz olan Rober Reyes, kilisenin, Filipinli Hristiyanların eğitiminde "sınıfta kaldığını" kaydederek, "Bu kanlı ritüeller, Filipinlilerin kendi yöntemleriyle dinlerini öğrenmeye terk edildiğinin göstergesidir. Folk Katoliklik yerel bölgelerde kalıcı bir hale geldi" şeklinde konuştu.

San Pedro Cutud kasabası, yıllardır devam eden çarmıha germe ve ‘kutsal cuma ayinleri’ sebebiyle bölgedeki beş yüzü aşkın kasaba arasında isminden sıkça söz ettirmeyi başardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN