Filistinli annenin isyan çığlığı: İsrail kızımı öldürüp mezarından naaşını çaldı

Filistinli annenin isyan çığlığı: İsrail kızımı öldürüp mezarından naaşını çaldı

İsrail'in Han Yunus kentine düzenlediği saldırılarda 14 yaşındaki kızı Cinan'ın öldürüldüğünü açıklayan Filistinli anne Vela Barbah, kızının mezarının da açılarak naaşının çalındığını söyledi. Barbah, kızının cenazesinin geri getirilmesi ve kabrine gömülmesi için BM'ye yardım çağrısında bulundu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki evleri yıkıldıktan sonra ailesinden geriye kalan bireylerle Refah'e göç eden Vela Barbah, yerleşimcilerle dolup taşan kentte barınma merkezlerinde yer bulamadığı için bir sokakta kumaş parçalarından bir çadır kurdu.

14 yaşındaki kızı Cinan'ın telefondaki resmine bakarak ağlayan anne Barbah, Cinan'ın önce öldürülmesi sonra da naaşının çalınmasıyla yaşadığı acıyı anlattı.

'MEZARINDAKİ TAŞLARI SÖKMÜŞLER'

Kızı Cinan'ın 1 Aralık'ta Han Yunus'a düzenlenen saldırıda hayatını kaybettiğini söyleyen Barbah, İsrail askerlerinin, Han Yunus'ta mezarları açarak cesetleri çıkardığı haberlerini duyar duymaz kızının gömülü olduğu mezarlığa koştuğunu dile getirdi.

Şiddetli saldırılara rağmen eşiyle birlikte Han Yunus'taki mezarlığa gittiklerini aktaran Barbah, "Kızımın mezarını açmışlar, taşları sökmüşler. Cesedi almışlar. Sadece kefeni bağladığımız beyaz ip kalmış" diyerek feryat etti.

Barbah, İsrail'in kızını öldürmekle yetinmeyip mezarda da onu rahat bırakmadığını ve cesedini çaldığını dile getirdi.

Kızını kaybetmesine her an her dakika üzüldüğünü kaydeden Barbah, kızının cenazesinin geri getirilmesi ve kabrine gömülmesi için Birleşmiş Milletlerden (BM) yardım istedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN