Fotoğraf çekmek için tırmandığı 500 yıllık heykele zarar verdi: İtalya'da turist vandallığı bitmiyor

Fotoğraf çekmek için tırmandığı 500 yıllık heykele zarar verdi: İtalya'da turist vandallığı bitmiyor

İtalya sıkça turistlerin tarihi mekanlara zarar vermesiyle gündeme gelirken, bu kez de Floransa'daki Neptün Çeşmesi tahrip edildi. Alman bir turist fotoğraf çekmek için Neptün Çeşmesi'nin etrafından atlayınca yaklaşık 500 yıllık anıtın bazı mermer parçaları kırıldı. Yetkililer güvenlik kameralarından alınan görüntülerle tatilcinin izini sürdü. Genç tatilcinin ağır bir para cezası ödemesi bekleniyor.

Bir Alman tatilci, Floransa'nın en ünlü çeşmelerinden birine tırmanırken ciddi maddi hasara neden oldu. Şehir yönetimine göre, 22 yaşındaki genç Pazartesi gecesi İtalyan sanat metropolünde fotoğraf çektirmek için Neptün Çeşmesi'ne tırmandı.

ANITIN ARABASINDAN BİR MERMER PARÇASI ÇIKTI

TRT Haber'in haberine göre, Anıtın arabasından bir mermer parçası çıktı. Ayrıca adamın üzerine atladığı atın tırnağı da hasar gördü. Hasarın 5000 euro olduğu tahmin ediliyor. Yetkililer, güvenlik kameralarından alınan görüntülerle tatilcinin izini sürdü.

'VANDALLIĞIN HİÇBİR HAKLI GEREKÇESİ OLAMAZ'

Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella, ortaya çıkan fotoğraflardan birini Pazartesi günü Facebook ve Twitter sayfalarında yayınladı. Genç Almanın yüzünü kararttı ama şunu yazdı: "Kültürel mirasa yönelik bilgisizliğin ve vandallığın hiçbir haklı gerekçesi olamaz."

Tatilcinin artık büyük bir para cezasıyla karşılaşması gerekiyor.

neptun-cesmesi-firenze-833x1024.jpg

Sekizgen çeşme 16. yüzyıldan kalma. 2018 yılında kapsamlı bir şekilde restore edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN