Fransa'daki kayak pistine çığ düştü: Anne oğul hayatını kaybetti

Fransa'daki kayak pistine çığ düştü: Anne oğul hayatını kaybetti

Fransa'da Mont Blanc dağında çığ düştü. Olay nedeniyle dağda kayak yapan İngiliz anne ve oğlu hayatını kaybetti. 54 yaşındaki anne ve 22 yaşındaki oğlunu cesetleri yakındaki bir derede bulundu.

Fransa'nın Mont Blanc dağındaki kayak pistinde çığ düşmesi sonucu iki İngiliz kayakçı hayatını kaybetti.

Arama kurtarma ekipleri Chamonix yakınlarındaki Saint-Gervais tatil beldesinin çevresindeki dar bir derede kar altında 54 yaşındaki bir anne ve 22 yaşındaki oğlunun cesetlerini buldu.

Sky News'te yer alan habere göre yetkililer, İngiliz ailenin Pirolettes kulvarında kayak yaptığı sırada çığı tetiklemiş olabileceklerini belirtti.

Bonneville Savcılığı yaptığı açıklamada, anne ve oğlunun diğer üç aile üyesi ile birlikte, birkaç yıldır tanıdıkları serbest kayak eğitmeniyle kayak yaptıklarını söyledi.

Yaklaşık 20 kurtarıcı, iki köpek, bir doktor ve iki helikopterin katıldığı büyük bir arama ve kurtarma operasyonu başlatıldı.

Ekip, eğitmen olduğu tahmin edilen bir yaralı kişiyi ve beş kişiyi daha kurtardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN