Fransa'da şaşırtan olay! Yolcu uçağında insan kaçakçılığı

Fransa'da şaşırtan olay! Yolcu uçağında insan kaçakçılığı

Fransa'da havalanmak üzere olan bir uçak insan kaçakçılığı şüphesiyle durduruldu. Birleşik Arap Emirlikleri'nden Nikaragua'ya giden ve Hintli yolcular taşıyan uçak hakkında insan kaçakçılığı yapıldığına dair ihbar sonrası uçağın kalkışına izin verilmedi. Yapılan aramalar sonucunda iki kişi gözaltına alındı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Nikaragua'ya doğru giden ve içinde 303 tane Hintli yolcu taşıyan uçak insan kaçakçılığı yapıldığı gerekçesiyle Fransa Havalimanı'nda durduruldu.

Euronews'in aktardığı habere göre Paris savcılığı yaptığı açıklamada, özel müfettişlerin uçaktaki herkesi sorguladığını ve iki kişinin ayrıntılı inceleme için gözaltında tutulduğunu söyledi.

YOLCULAR HAVALİMANINDA BEKLETİLDİ

Açıklamada, isimsiz bir ihbarın Romanya merkezli charter şirketi Legend Airlines tarafından gerçekleştirilen uçuşun, insan kaçakçılığı mağduru olabilecek kişileri taşıdığının sinyalini verdiği belirtildi.

Paris'in doğusundaki küçük bir havaalanı olan Vatry'de yakıt ikmali yapmak için duran Airbus A340 tipi uçakta yolcuların başlangıçta koltuklarında bekletildiği sonrasında ise havaalanının ana salonuna alındığı belirtildi. Yolcular geceyi salona kurulan geçici yataklarda geçirdi.

Fransız organize suç müfettişleri, sınır polisi ve havacılık jandarmaları olay üzerinde çalışırken Hindistan'ın Paris büyükelçiliği çoğunluğu kendi vatandaşı olan yolcularla irtibat halinde olduğunu açıkladı.

Legend Airlines'dan henüz bir açıklama yapılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN