Fransa'dan İsrail'e çağrı: Gazze'ye yönelik yardımlara engel olma

Fransa'dan İsrail'e çağrı: Gazze'ye yönelik yardımlara engel olma

Fransa Başbakanı Castex, Gazze'deki siviller için endişeli olduklarını bildirerek, İsrail'e Gazze'ye yönelik yardımların hızlı ve engelsiz erişimini garanti etme çağrısında bulundu.

Ulusal Meclis'te milletvekillerini sorularını yanıtlayan Fransa Başbakanı Jean Castex, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına ilişkin, Gazze'deki siviller için endişeli olduklarını bildirerek, İsrail'i Gazze'ye yönelik yardımların hızlı ve engelsiz erişim sağlamaya çağırdı. 

Fransa’nın tüm tarafları sükunete dönebilmek için şiddete, provokasyonlara ve nefrete derhal son vermeye çağırdığını hatırlatan Castex, insani bilançonun çok ağır olduğunu ifade etti. Durumun endişe verici bir hal aldığını kaydeden Castex, "Gazze'deki sivil nüfusun akıbeti konusunda endişeliyiz. Bugün bir insanı yardım konvoyun geçmesine izin verildi, bu hareket devam etmeli" dedi. 

Castex, İsrail’in geçtiğimiz günlerde uluslararası medya kuruluşların bulunduğu binayı bombalamasına atıfta bulunarak, insani ve tıbbi personelin korunması ve gazetecilerin güvenliğinin sağlanması çağrısında bulundu.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN