Fransa’nın eski kültür bakanı Lang İsrail’in katliamını yorumladı: Gazze’de yaşananlar felaket

Fransa’nın eski kültür bakanı Lang İsrail’in katliamını yorumladı: Gazze’de yaşananlar felaket

İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik şiddetli saldırıları sürerken, konuya ilişkin konuşan Fransa'nın eski kültür bakanı Jack Lang, Gazze'de yaşananların felaket olduğunu söyledi.

İsrail’in 8 bini çocuk olmak üzere 20 binden fazla masum sivili katlettiği saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ederken, Fransa başkenti Paris merkezli Arap Dünyası Enstitüsü (IMA) Başkanı ve eski Kültür Bakanı Jack Lang, enstitünün gerçekleştirdiği Filistin temalı bir sergide, Gazze'de yaşananların bir "felaket" olduğunu belirtti.

Paris'teki IMA'nın 31 Mayıs'tan bu yana ev sahipliği yaptığı "Filistin'in Dünyaya Katkıları" başlıklı sergide çok sayıda Filistin ve özellikle Gazze'ye ilişkin fotoğraf, heykel ve kolaj çalışmaları yer alıyor.

Muhammed Abusal isimli Filistinli bir sanatçının "Gazze'de metro olsaydı nasıl olurdu" düşüncesiyle yola çıkarak hazırladığı 4 montajlı fotoğraftan oluşan "Gazze'de bir metro" başlıklı eser ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

mm.jpg

‘7 EKİM’DEN SONRA UZATTIK’

IMA Başkanı ve eski Kültür Bakanı Jack Lang, "Filistin'in Dünyaya Katkıları" sergisinin Filistin halkına armağan edildiğini ifade ederek genellikle Filistin halkından çatışmalar aracılığıyla bahsedildiğine ve nadiren kültür, sanat ve gençlik konuları üzerinden ele alındığına dikkati çekti.

iiii-1.jpg

7 Ekim'den sonra sergiyi uzattıklarını söyleyen Lang, Filistin ve İsrail halkıyla ve 7 Ekim'den bu yana ölen sivillerle dayanışma amacıyla sergiyi uzattıklarını anlattı. IMA Başkanı Lang, bölgede yaşananları ve Gazze'de evlerin art arda yerle bir edilmesini "bir felaket" olarak değerlendirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN