Fransa'nın yeni Başbakanı protestodaki çiftçilere önemli imtiyazlar sundu

Fransa'nın yeni Başbakanı protestodaki çiftçilere önemli imtiyazlar sundu

Fransa'daki çiftçilerin ücretler ve düşük gıda fiyatlarına ilişkin protestoları nedeniyle başkent Paris'te ana yollar kapatılmıştı. Fransa'nın yeni Başbakanı Gabriel Attal, çiftçiler için önemli taviz kararı alındığını açıkladı. Attal artan yakıt maliyetlerine son verileceğini ve düzenlemelerin basitleştirileceğini belirtti.

Fransa'daki çiftçilerin protestoları devam ederken ülkenin yeni Başbakanı'ndan hamle geldi.

BBC'de yer alan habere göre, Fransa'nın yeni Başbakanı Gabriel Attal, çiftçiler için önemli taviz kararı alındığını açıkladı. Karar, çiftçilerin ücretler ve düşük gıda fiyatlarına ilişkin protestoları nedeniyle başkent Paris'te ana yollar kapatmasının ardından geldi.

Başbakan Attal çiftçinin, dizelinin artan maliyeti, Avrupa Birliği (AB) sübvansiyonlarının geç ödenmesi, gelişen bürokrasi ve ithalattan kaynaklanan rekabet gibi şikayetlerini gidermeye çalıştı. Yakıt maliyetini artıracak planın iptal edilmesi de dahil olmak üzere yardım amaçlı "10 acil tedbir" duyurdu.

frans2.jpg

Başbakan Attal, çiftçilerin topraklarının bir kısmını nadasa bırakmaları gerektiği anlamına gelen kurallarda değişiklik yapılmasını talep ederek AB'ye başvuruda bulunulacağını söyledi. Attal artan yakıt maliyetlerine son verileceğini ve düzenlemelerin basitleştirileceğini belirtti.

Attal ayrıca Fransa'nın, çiftçilerin süpermarketleri ucuz ürünlerle dolduracağını söylediği AB serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasına karşı olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

TAVİZLER BAZILARININ HOŞUNA GİTMEDİ

Ülkenin ana çiftçi birliği olan Ulusal Çiftçi Birlikleri Federasyonu'nun (FNSEA) temsilcisi Alexandre Plateau, Franceinfo yaptığı açıklamada, "Bu akşam açıklananlardan memnun değiliz. Birkaç istek yerine getirildi ama yeterli değil" dedi.

Köylü Konfederasyonu Sendika Sözcüsü Laurence Marandola, Attal'ın tavizlerinin "büyük ölçüde yetersiz" olduğunu söyledi. "Seferber olmaya devam edeceğiz. Bu mutlaka barikatlar olmak zorunda değil; yolda, kavşaklarda, süpermarketlerin önünde farklı seferberlik biçimleri olacak" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN