Fransız muhalefeti tartışmalı göç yasasını Anayasa Konseyi'ne taşıdı

Fransız muhalefeti tartışmalı göç yasasını Anayasa Konseyi'ne taşıdı

Geçtiğimiz günlerde Fransa parlamentosundan geçen yeni göç yasasına tepki gösteren ülke muhalefeti, anayasaya aykırı olarak değerlendirdikleri göç yasasını, Anayasa Konseyi'ne taşıdıklarını duyurdu.

Fransa'da muhalif milletvekilleri, 19 Aralık'ta parlamentodan geçen ve anayasaya aykırı buldukları göç yasasını Anayasa Konseyi'ne taşıdı.

Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisinden milletvekili Antoine Leaument, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, muhalefetten NUPES ittifakını oluşturan partilerin, göç yasasını Anayasa Konseyi'ne taşıdığını belirtti.

‘BİRÇOK MADDESİNDE İHLAL VAR’

Leaument, bu yasadaki birçok maddeyi iptal ettireceklerini dile getirerek, meclisteki farklı muhalif partilerin ortak basın açıklamasını paylaştı. Açıklamada, göç yasasındaki çok sayıda maddenin, anayasaya aykırı olduğu değerlendirmesine yer verildi.

Söz konusu partilerin, yasanın tamamını iptal ettirmek üzere, Anayasa Konseyi'ne taşıdıkları vurgulanan açıklamada, göç yasasının farklı maddelerinin, özel hayatın gizliliği ve eşitlik prensibi gibi hakları ihlal ettiği kaydedildi.

TARTIŞMA YARATAN TASARIDA NE VAR?

Tasarı metnine göre, çalışan yabancılar Fransa'ya geldikten 3 ay sonra, çalışmayanlar ise 5 yıl sonra kira desteğinden faydalanabilecek. Yasa tasarısı kapsamında güvenlik güçlerine karşı suç işleyen çifte vatandaşlar, Fransız vatandaşlığından çıkarılabilecek.

Aile birleşimi için gerekli koşulları zorlaştıran tasarıyla birlikte, eğitim için Fransa'ya gelen yabancı öğrencilerden depozito alınacak. Bu depozito söz konusu öğrencilerden biri hakkında Fransız topraklarından uzaklaştırma kararı alındığında geri dönüş masraflarını karşılamayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN