Tıbbi kaynaklar, Gazze Şeridi'nde devam eden ateşkes ihlalleri sırasında İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu iki Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve üç kişinin yaralandığını açıkladı.
Gazze şehri merkezindeki Ömer El-Muhtar Caddesi'nde bulunan Belediye Parkı yakınlarında yayaları hedef alan insansız hava aracı saldırısında bir kişinin yaşamını yitirdiğini ve bir kişinin yaralandığını belirten tıbbi kaynaklar, Güney Gazze'nin Han Yunus kentindeki Taiba Kuleleri yakınlarında dün düzenlenen saldırıda yaralanan 34 yaşındaki bir adamın hayatını kaybettiğini açıklamıştı.
SALDIRILAR FARKLI BÖLGELERDE YOĞUNLAŞTI
İsrail askeri araçları, Refah'ın Mevasi bölgesindeki çadırları hedef alarak ateş açtı. Bu saldırı sonucunda çadırında bulunan yerinden edilmiş bir Filistinli vuruldu. Gazze'nin merkez kesimlerinde ise Bureij Mülteci Kampı'nın doğusundaki evlere yönelik açılan ateş sonucu küçük bir kız çocuğu orta derecede yaralandı.
GAZZE'DE YIKIM VE DENİZDEN SALDIRILAR SÜRÜYOR
Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Gazze şehrinin doğusunda kontrolü altında tuttuğu bölgelerde iki ayrı yıkım operasyonu gerçekleştirdiğini aktardı. Yıkımların Şucaiye ve El-Tuffah mahallelerinin doğusunda meydana geldiği, boşaltılmış Filistin evleri ve binaların yerle bir edildiği belirtildi.
Aynı zamanda İsrail savaş gemileri, Gazze şehri kıyılarında balıkçı teknelerine makineli tüfeklerle ateş açtı, ancak bu saldırı sonucu herhangi bir yaralanma veya kayıp bildirilmedi.
ATEŞKES, KATİLİ DURDURMADI
Gazze Sağlık Bakanlığı, 10 Ekim 2025 tarihinde yürürlüğe giren ateşkes kararından bu yana en az bin 460 Filistinlinin öldürüldüğünü, 5 bin 116 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Ekim 2023'ten bu yana devam eden süreçte ise toplam can kaybı 74 binin üzerine çıkarken, 175 binin üzerinde kişi yaralandı ve bölgedeki altyapının yüzde 90'ı yıkıldı.
