Gazze’de açlık ve susuzluktan ölenlerin sayısı artıyor

Gazze’de açlık ve susuzluktan ölenlerin sayısı artıyor

Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılara 5 aydan fazla süredir devam eden İsrail, yardım girişlerini engelleyerek "insani felakete" neden olmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Gazze Şeridi’nde açlık ve susuzluktan ölenlerin sayısı 20’ye yükseldi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar 7 Ekim'den bu yana devam ederken bölgede İsrail'in engellemeleri nedeniyle bölgede ciddi yakıt, gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nde 2 kişinin daha açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Gazze şehrindeki Şifa Hastanesi’nde 15 yaşında bir çocuğun, Beyt Lahya şehrindeki Kamal Adwan Hastanesi’nde ise 72 yaşında bir kişinin yetersiz beslenme ve dehidrasyon nedeniyle yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Son olarak Gazze Şeridi’nde açlık ve susuzluktan ölenlerin sayısının 20’ye yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada, "Yetersiz beslenme ve dehidrasyon nedeniyle açıklanan ölü sayısı yalnızca hastanelerdeki ölüm sayısını yansıtıyor. Onlarca kişinin hastanelere ulaşamadan açlıktan sessizce öldüğüne inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN