İspanya lideri Sanchez ‘Barışın tek yolu’ diyerek duyurdu: Filistin’i tanıma teklifini meclise sunacağım

İspanya lideri Sanchez ‘Barışın tek yolu’ diyerek duyurdu: Filistin’i tanıma teklifini meclise sunacağım

İsrail’in Filistin’de on binlerce masum sivili katlettiği saldırıları devam ederken, İspanya lideri Sanchez, Filistin’in bir devlet olarak tanınması için parlamentoya teklif sunacağını ifade etti.

İspanya’nın Bilbao şehrinde konuşan Başbakan Pedro Sanchez, son haftalarda Batılı ülkelerin gündeminde olan Filistin devletini resmi olarak tanımaya ilişkin konuştu.

İspanya Başbakanı Sanchez, Filistin’i tanıma kararını ‘ahlaki inançtan dolayı’ verdiğini vurgulayarak, “İspanya'nın Filistin devletini tanımasını teklif edeceğim. Bunu ahlaki bir inançla, haklı bir dava için ve iki devletin, İsrail ve Filistin'in barış içinde bir arada yaşayabilmesinin tek yolu olduğu için yapıyorum” ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE VE FRANSA ‘TANIYABİLİRİZ’ DEMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, ateşkesten sonra Filistin’in resmi olarak tanınabileceğini söylemişti. Ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin’in devlet olarak tanınmasının Fransa için bir ‘tabu’ olmadığını söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN