Gazze'de binlerce Filistinli enkaz altında: 'Ekipman yetersizliği nedeniyle cesetler çıkarılamıyor'

Gazze'de binlerce Filistinli enkaz altında: 'Ekipman yetersizliği nedeniyle cesetler çıkarılamıyor'

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından Gazze'de Sivil Savunma Birimi, İsrail saldırıları sonucu yıkılan binaların enkazı altında binlerce ölü bulunduğunu, süregelen bombardıman ve ekipman yetersizliği nedeniyle cesetlerin çıkarılamadığını açıkladı. Sözcü Basal, "Binlerce şehit hâlâ enkaz altında ve onları çıkaramıyoruz. Kabiliyet ve mekanizmalarımızda açık ve çok büyük eksiklikler var. Gazze Şeridi'nin kuzeyinde enkaz altındaki cesetlere ulaşamıyoruz." dedi.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. Hamas ve İsrail arasındaki ateşkesin sona ermesinin ardından bölgede sıcak temaslar sürüyor. Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Birimi, İsrail saldırıları sonucu yıkılan binaların enkazı altında binlerce ölü bulunduğunu, süregelen bombardıman ve ekipman yetersizliği nedeniyle cesetlerin çıkarılamadığını belirtti.

Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, Gazze'deki İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklamasında, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne karşı düzenlediği saldırılarda sivil savunma ekiplerini sürekli şekilde hedef alındığını belirtti.

Basal, "Binlerce şehit hâlâ enkaz altında ve onları çıkaramıyoruz. Kabiliyet ve mekanizmalarımızda açık ve çok büyük eksiklikler var. Gazze Şeridi'nin kuzeyinde enkaz altındaki cesetlere ulaşamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gazze'de sivil savunma ekiplerini destekleyecek ekip ve mekanizmaların devreye sokulması çağrısını yinelediklerini vurgulayan Basal, "Ekiplerimiz İsrail bombardımanının sürekli hedefi haline geldi." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN