Gazze'de can kaybı 36 bin 224'e çıktı

Gazze'de can kaybı 36 bin 224'e çıktı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarla katliama devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 36 bin 224’e, yaralananların sayısı ise 81 bin 777'ye yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun 237 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi.

Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli yerlerine düzenlediği 5 farklı saldırıda 53 sivil hayatını kaybetti, 357 Filistinli ise yaralandı.

Saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana toplam can kaybının 36 bin 224'e, yaralı sayısının 81 bin 777'ye yükseldiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN