Gazze'de insanlık dramı her geçen gün büyüyor: 27 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle öldü

Gazze'de insanlık dramı her geçen gün büyüyor: 27 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle öldü

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana 27 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ramazan ayında da, İsrail ve Hamas arasındaki savaşta hayatını kaybeden sivillerin sayısı her geçen gün artarken bölgeye yardım girişinin engellenmesi nedeniyle büyük bir "insani felaket" yaşanıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından Gazze'deki çocuk ölümlerine ilişkin paylaşımda bulundu.

Ghebreyesus, Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana 27 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

"Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de 27 çocuğun yetersiz beslenmeden öldüğü bildirildi." ifadesini kullanan Ghebreyesus, hemen ateşkes sağlanmadığı ve yardımların dağıtımının artırılması için güvenlik tesis edilmediği takdirde bu sayının daha da artacağı uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN