Gazze’de soykırım ve açlık ablukasına devam eden İsrail’in Şifa Hastanesi yakınlarında bulunan gazetecilere ait bir çadıra düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren Anas al-Sharif’in son sözleri ortaya çıktı.
İsrail, gazetecilerin çadırını vurdu: Gazze'de 5 gazeteci hayatını kaybetti
Saldırıdan dakikalar sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu sözlerim size ulaştıysa, biliniz ki İsrail sesimi kısmayı ve beni öldürmeyi başardı. Allah biliyor, milletimin sesini size aktarmak için her şeyimi feda ettim. Yaşadığım kayıp ve acıya rağmen hiçbir zamanda gerçeği aktarmaktan vazgeçmedim, ‘sahtecilik' yapmadım" diye kaydetti.
Aynı zamanda paylaşımında Filistin'i "Müslümanların tacı" olarak nitelendirdi. Filistinlilere seslenen Sharif, "Vefalı kalın" çağrısında bulundu. Kadere her zamanda razı olduğunu ve prensiplerinden son nefesine kadar hiçbir zamanda ayrılmadığını söyledi.
Gazze'de can kaybı 61 bin 430'a yükseldi
NE OLMUŞTU?
İsrail güçleri, Gazze şehrindeki Şifa Hastanesi yakınlarındaki gazetecilere ait bir çadıra düzenlediği saldırıda gazeteciler Anas al-Sharif ve Mohammed Qreiqeh ile kamera operatörleri Ibrahim Zaher, Mohammed Noufal ve Moamen Aliwa’yı katletmişti.
