Gazze’de son 48 saatte 4 kişi hayatını kaybetti

Gazze’de son 48 saatte 4 kişi hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında son 48 saatte 4 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim 2023’ten bu yana can kaybının 73 bin 910’a, yaralı sayısının 174 bin 914’e yükseldiğini açıkladı. Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el-Bursh’un oğlu Basir el-Bursh’un da saldırılarda hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında son 48 saatte 4 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim 2023’ten bu yana saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 73 bin 910’a ulaştığını açıkladı.

İsrail ordusunun, Hamas ile Ekim 2025’te varılan ateşkese rağmen Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sürdü. Filistin Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, son 48 saatte düzenlenen saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı.

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim 2025’ten bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı bin 390’a, yaralıların sayısı ise 4 bin 801’e çıktı.

Bakanlık ayrıca yürütülen çalışmalar sonucunda, İsrail saldırılarında 85 kişinin daha yaşamını yitirdiğinin tespit edildiğini bildirdi. Böylece 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarda toplam can kaybı 73 bin 910’a, yaralı sayısı 174 bin 914’e yükseldi.

GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN OĞLU DA HAYATINI KAYBETTİ

Gazze Sağlık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el-Bursh’un oğlu Basir el-Bursh’un bugün Gazze’nin kuzeyinde düzenlenen İsrail saldırılarında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Açıklamada, saldırının Cibaliye Mülteci Kampı’nın batısındaki Az-Zahra mahallesinde gerçekleştirildiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN