Gazze'de yardım bekleyenler öldürülmüştü: Bunun adı soykırım

Gazze'de yardım bekleyenler öldürülmüştü: Bunun adı soykırım

İsrail Gazze Şeridi'ne yönelik şiddetli saldırılarını sürdürüyor. İsrail, insani yardım almak için bekleyen Filistinlilere ateş açmasıyla 100'den fazla insan öldürüldü. Dünyadan saldırıya tepkiler gelirken Birleşmiş Milletler "Yaşananlar dehşet verici" dedi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne sert saldırılarda bulunarak 30 binden fazla insanı katletti. Gazze'de İsrail'in saldırı ve işgali nedeniyle on binlerce yaralı bulunuyor ve yüz binlerce insan açlıkla boğuşuyor.

YARDIM BEKLEYEN İNSANLARA SALDIRI

İsrail dün gerçekleştirdiği saldırıda yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldı.

İsrail ordusu, Gazze kentinin güneyinde, Gazze Şeridi'ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalayarak ve ateş açarak hedef almış, saldırıda 112 Filistinli öldürülmüş ve 760 Filistinli yaralanmıştı.

'BUNUN ADI SOYKIRIM'

İsrail ordusunun Filistinlilere yönelik saldırısı üzerine Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro Urrego sert tepki gösterdi. Petro, “Yiyecek isteyen 100’den fazla Filistinli, Netanyahu tarafından öldürüldü. Bunun adı soykırımdır ve dünya güçleri kabul etmek istemese de Holokolst’u hatırlatmaktadır. Dünya Netanyahu’yu engellemelidir” dedi.

'SOĞUKKANLILIKLA ÖLDÜRDÜ'

Gazze'deki hükümetten yapılan açıklamada, İsrail'in insani yardım bekleyenlere yönelik saldırısının "kasıtlı ve planlı" olduğu vurgulanarak, "İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü" ifadeleri kullanılmıştı.

DÜNYADAN SALDIRIYA TEPKİLER

İsrail ordusunun yardım bekleyen sivilleri hedef alması dünyada yankı buldu.

1kapak.jpg

BİDEN: ATEŞKES MÜZAKERELERİ ZORLAŞTI

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray çıkışında soruları yanıtladı. Biden "Ateşkes müzakerelerini zorlaştıracağını biliyorum. Muhtemelen Gazze'de Pazartesi günü ateşkes ilan edilmeyecek" dedi.

ALBARES: ATEŞKESİN ACİLİYETİNİN ALTINI ÇİZİYOR

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, sosyal medya paylaşımında, "Gazze'de düzinelerce Filistinli sivilin yiyecek beklerken ölmesiyle yaşananların kabul edilemez niteliği, ateşkesin aciliyetinin altını çiziyor" ifadelerine yer verdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da saldırı "Ciddi bir olay" olarak nitelendirildi. "İsrail'den olayın soruşturulmasını istedik" ifadelerine yer verildi.

MACRON: ULUSLARARASI HUKUKA UYMA ÇAĞRISI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sosyal medya hesabından saldırıya tepki gösterdi. "İsrail'e uluslararası hukuka uyma çağrısında bulunuyorum" açıklamasını yaptı.

GUTERRES: BAĞIMSIZ BİR SORUŞTURMA AÇILMALI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de saldırıyı kınadı. Acil ateşkes çağrısı yaptı. Olay hakkında bağımsız bir soruşturma açılması gerektiğini belirtti.

İngiltere merkezli Uluslararası Af Örgütü de "Acil soruşturma başlatılmalı" açıklamasını yaptı.

TAJANİ: DERHAL ATEŞKES

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Gazze'de "derhal ateşkes" çağrısında bulundu ve İsrail'i "trajik ölümlerin" ardından Filistin halkını korumaya çağırdı.

1kapak-001.jpg

Sosyal medyada yaptığı açıklamada, "İsrail'i Gazze'deki insanları korumaya ve gerçekleri ve sorumlulukları titizlikle ortaya çıkarmaya güçlü bir şekilde çağırıyoruz" dedi.

MELONİ: DERİN DEHŞETİ VE ENDİŞE DUYUYORUM

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni şiddetten duyduğu "derin dehşeti ve endişeyi" dile getirdi.

Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri de saldırıya tepkiliydi. İspanyol vekil Manu Pineda, İsrail'i "Terör çetesi" olarak adlandırdı. Sosyal medya hesabından "Bu soykırım dünya için ahlaki bir çöküştür." paylaşımını yaptı.

İranlı vekil Mick Wallace da saldırının savaş suçu olduğunu vurguladı.

PETRO: İSRAİL'DEN SİLAH ALIMI ASKIYA ALINDI

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, Filistin halkına yönelik "soykırım" olarak adlandırdığı olayı kınadı ve ülkesinin güvenlik güçlerinin önemli bir tedarikçisi olan İsrail'den silah alımını askıya aldı.

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly de saldırıyı bir kabus olarak tanımladı. Uluslararası yardımın ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

SUUDİ ARABİSTAN: DERHAL ATEŞKES SAĞLANMASI GEREKİYOR

Suudi Arabistan dışişleri bakanlığı ölümleri kınadı ve "derhal ateşkes sağlanması gereğini" yineledi.

Aynı zamanda "uluslararası topluluğa, İsrail'in uluslararası insancıl hukuka uyması, güvenli insani koridorların derhal açılması, yaralıların tahliyesine izin verilmesi ve yardım yardımlarının ulaştırılmasının sağlanması konusunda kararlı bir tutum sergilemesi yönündeki taleplerini" de yeniledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN