Güney Afrika’dan İsrail’in saldırısına kınama

Güney Afrika’dan İsrail’in saldırısına kınama

7 Ekim’den bu yana insan haklarını yok sayar şekilde Filistin’de katliam yapan ve son olarak abluka altındaki Gazze'de yardım bekleyen 112 Filistinlinin ölümüne neden olan İsrail’in saldırısına ilişkin açıklama yayınlayan Güney Afrikalı yetkililer, saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Güney Afrika Cumhuriyeti, İsrail'in dün Gazze'de insani yardım bekleyen 112 Filistinlinin ölümüne neden olan saldırısını kınadı.

Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığından yapılan açıklamada, "Güney Afrika, insani yardım arayışında olan 112 Filistinlinin katledilmesini ve yüzlercesinin yaralanmasını kınıyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, bu saldırının İsrail'in Uluslararası Adalet Divanına (UAD) bir rapor sunmasından birkaç gün sonra gerçekleştiğine dikkati çekilerek, "Güney Afrika da bu (rapora) yanıt vermeye hazırlanıyor. Bu son vahşet, uluslararası hukukun ve UAD'nin bağlayıcı geçici kararlarının bir başka ihlalidir" denildi.

‘CEZASIZLIK DURUMU CESARET VERİYOR’

İsrail'in onlarca yıldır sürdürdüğü "kurumsallaşmış cezasızlık durumu"nun, İsrail'i onlarca yıldır yaptıkları gibi hareket etme cesareti verdiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ancak yasal çareler yeterli değil ve uluslararası toplumun artık İsrail hükümetinin hukuka aykırı eylemlerine son vermek için başka önlemler alması gerekiyor. İlk adım, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin koşulsuz ateşkes çağrısıdır. Derhal ve koşulsuz bir ateşkes çağrısı artık ahlaki ve hayati bir zorunluluktur."

İsrail'in dün, Gazze kentinin güneyinde Reşid Caddesi'ndeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyenlere düzenlediği saldırıda en az 112 kişi hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN