AB: Gazze'ye engelsiz insani erişime izin verilmeli

AB: Gazze'ye engelsiz insani erişime izin verilmeli

Gazze’de yardım kamyonların etrafına toplanan sivillere İsrail askerleri tarafından açılan ateşte 100’den fazla kişinin öldüğünü duyurulmuştu. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İsrail'in saldırısıyla ilgili, olayın araştırılması söyledi ve insani yardıma erişimin sağlanması için çağrıda bulundu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar 147 gündür devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, dün Gazze’de yardım kamyonlarının etrafına toplanan sivillere İsrail askerleri tarafından ateş açıldığını ve saldırıda 100’den fazla kişinin öldüğünü duyurmuştu.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, dün İsrail'in Gazze'de yardım bekleyen Filistinlilere saldırısıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. "Gazze'den gelen görüntüler derinden rahatsız etti." ifadesini kullanan von der Leyen, olayın araştırılmasını ve şeffaflığın sağlanmasını istedi.

Von der Leyen, sivillerin uluslararası hukuka uygun şekilde korunması ve insani yardıma erişimin sağlanması çağrısında bulundu.

'GAZZE'YE ENGELSİZ İNSANİ ERİŞİME İZİN VERİLMELİDİR'

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de dün gece geç saatte yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri yer vermişti:

"Gazze'de insani yardıma muhtaç sivillere yeni bir katliam haberi beni dehşete düşürdü. Bu ölümler kesinlikle kabul edilemez. İnsanları gıda yardımından mahrum bırakmak ciddi bir uluslararası insancıl hukuk ihlali teşkil etmektedir. Gazze'ye engelsiz insani erişime izin verilmelidir."

AB yetkililerinin, dün meydana gelen olaya tepki vermekte geç kalması ise dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN