Uzmanlar haftalardır uyarıyordu: Gazze’de 15 çocuk açlık ve susuzluktan yaşamını yitirdi

Uzmanlar haftalardır uyarıyordu: Gazze’de 15 çocuk açlık ve susuzluktan yaşamını yitirdi

İsrail katliamının aylardır devam ettiği abluka altındaki Gazze Şeridi’ne ilişkin açıklama yapan Filistinli yetkililer, 15 çocuğun açlık ve susuzluk nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

İsrail’in 149 gündür hastane, okul, ev, pazar yeri ayırmadan hedef aldığı saldırılarda can kaybı artarken, Filistinliler, İsrail’in insani yardım girişini de engellemesi sonucu gıda, su ve ilaç gibi temel ihtiyaç malzemelerine erişemiyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın bugün açıkladığı verilere göre, Keman Adwan Hastanesi’nde 15 çocuk açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybetti.

6 ÇOCUK DAHA ÖLÜMLE KARŞI KARŞIYA

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra bugün yaptığı açıklamasında, "Jeneratör ile oksijenin kesilmesi ve tıbbi imkanların giderek azalması nedeniyle yoğun bakım ünitesinde yetersiz beslenme ve ishal görülen 6 çocuğun hayatından endişe ediyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN