DSÖ'den Gazze raporu: 10 çocuk açlıktan öldü

DSÖ'den Gazze raporu: 10 çocuk açlıktan öldü

Gazze'de resmi can kaybı 30 bini aşarken bölgedeki açlık krizi de felaketi getirdi. Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Christian Lindmeier, Gazze'de 10 çocuğun açlık nedeniyle öldüğünü ve bu durumun bir hastane tarafından kayıt altına alındığını bildirdi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, BM Cenevre Ofisinin haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Laerke, yardım tırlarının BM ile koordineli olmadığını öne sürdü.

Laerke, Gazze Şeridi'ndeki, özellikle de kuzeydeki gıda güvenliğiyle ilgili yaşanan olumsuz duruma dikkat çekerek, "Şu anki gidişatta eğer bir şeyler değişmezse kıtlık neredeyse kaçınılmaz" dedi.

BM'nin, bu durumun değişmesi için bir şeyler yapabileceğini ve bu konuda istekli olduklarını söyleyen Laerke, bunun için koşulların uygun olması gerektiğini söyledi.

'RAKAMLARIN NE YAZIK Kİ DAHA YÜKSEK OLMASI BEKLENEBİLİR'

DSÖ Sözcüsü Lindmeier, Gazze'de yaşanan açlıkla ilgili "Resmi kayıtlar, bir hastanede 10'uncu çocuğun açlıktan öldüğünü söylüyor" dedi. Bu durumun, Gazze'de 30 binden fazla kişinin ölmesi gibi çok üzücü bir durum olduğunu aktaran Lindmeier, "Bunlar, resmi kayıtlar. Resmi olmayan rakamların ne yazık ki daha yüksek olması beklenebilir" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN