İtalya’da binler sokakta: Gazze'de soykırım dursun

İtalya’da binler sokakta: Gazze'de soykırım dursun

İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamı aylardır devam ederken, İtalya başkenti Roma’da sokağa dökülen binlerce kişi, "Gazze'de soykırım dursun" çağrısıyla İsrail'in saldırılarını protesto etti.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana süren saldırılarına tepki olarak İtalya başkenti Roma'nın işlek meydanlarından Vittorio Emanuele Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye, Filistinlilere destek ve dayanışmalarını belirtti.

Bazı göstericiler "ateşkes" talebini dile getirirken, bazıları ise, sık sık "Filistin'e özgürlük", "Katil, terörist İsrail" şeklinde slogan attı. Yürüyüşten önce İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu’nun el sıkıştığı fotoğrafına kırmızı boya ile el basılarak, söz konusu liderler de protesto edildi.

‘MELONİ HÜKÜMETİ ORTAK OLUYOR’

Yürüyüşte, "Meloni hükümetinin, soykırımın suç ortağı olduğunu" belirten pankart da dikkati çekti. Yürüyüş sırasında bir grup gösterici, Gazze'nin bombalanması sırasında kaydedilmiş bir ses kaydının açılmasıyla kendilerini yere bırakarak, Gazze'de yaşanan felaketi canlandırdı. Göstericiler, daha sonra bir araya gelerek "Gazze'de soykırımı durdurun" pankartı da oluşturdu.

‘VAHŞİ SOYKIRIM’

Yürüyüşe katılan Vincenzo Brandi, Gazze'de yaşanan soykırımı protesto etmek için geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Vahşi bir soykırım bu. Düşünün ki; yardımların girişi engelleniyor ve dolayısıyla sivil halk aç bırakılarak Gazze'den ayrılmaya zorlanıyor. Yani sadece imha değil, etnik temizlik operasyonu da yapılıyor. Bunu protesto için buradayım. Ayrıca ABD, İtalya ve farklı Avrupa ülkeleri gibi pek çok ülkenin, objektif olarak bir suç devleti olan İsrail'i desteklemeye devam etmesini protesto etmek için buradayım."

Brandi, İsrail'in Gazze'de yardım alanlara ateş açmasıyla ilgili "Açlıktan ölmek üzere olan, ekmek, un ve suya sahip olmaya çalışan sivil halka yönelik bu saldırı gerçekten canavarca bir şey. Şunu da söylemek isterim ki; bu olay muhtemelen tesadüf değil, kasıtlıdır" yorumunu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN